Početna Vijesti Novosti FOTO/ Emine voli luksuz: Erdoganova ‘sultanija’ na udaru kritičara zbog šopinga, vrtoglavo...

FOTO/ Emine voli luksuz: Erdoganova ‘sultanija’ na udaru kritičara zbog šopinga, vrtoglavo skupe odjeće, satova, palate sa svilenim tapetama…

Priča se da namještaj izlaže u ogromnoj palati koju je Erdogan izgradio izvan turske prijestonice Ankare. Palata je navodno ispunjena svilenim tapetama i najfinijim tepisima, a ima 400 vrata

Emine Erdogan je često bila na udaru kritika.

Turski predsjednik Redžep Taip Erdogan sinoć je stigao u zvaničnu posjetu Beogradu. Čini se da je Erdogan ovoga puta došao bez svoje supruge, Emine Erdogan, koju su mediji često prozivali za licemjerje – piše Nova.rs.

Emine se trudi da u javnom životu izgradi imidž skromne žene, ali su se ranije pojavili navodi da ipak uživa u velikom luksuzu. Najveći skandal desio se 2015. godine, kada je zbog njenog šopinga centar Brisela bio u potpunom kolapsu.

Dok je Erdogan boravio u Belgiji kako bi se sastao sa tadašnjim belgijskim premijerom Charlesom Michelom i kraljem Filipom i posjetio Evropsku komisiju, njegova supruga je iskoristila priliku da ode u kupovinu na briselskoj Aveniji Luiz, što je izazvalo privremeni prekid saobraćaja.

Takođe su kružile glasine da je u Varšavi potrošila nevjerovatnih 40.000 evra na bazaru antikviteta. Priča se da namještaj izlaže u ogromnoj palati koju je Erdogan izgradio izvan turske prijestonice Ankare. Palata je navodno ispunjena svilenim tapetama i najfinijim tepisima, a ima 400 vrata.

Kritičari palate, poznate kao Bijeli dvor, kažu da je toliko ekstravagantna da bi „natjerala iračkog diktatora Sadama Huseina, poznatog po svojoj ljubavi prema zlatu i draguljima, da pocrveni“. Drugi su ismijavali arhitekturu palate rekavši da više liči na kinesku željezničku stanicu nego na bilo šta iz bivšeg Otomanskog carstva.

Emine, majka četvoro djece, poznata je po svojoj ljubavi prema dizajnerskim torbama i odjeći. Kada je promovisala svoju knjigu „Moja putovanja u Afriku“, javnost je zapazila da ima luksuzni Chopard’s Happy Diamonds sat, čija se cijena kreće od 30.000 evra.

Kritikovana je i 2019. godine kada je nosila Hermes torbu od 50.000 evra tokom putovanja u Japan sa predsjednikom Erdoganom.

(Nova.rs, DEPO PORTAL/mr)