Početna Vijesti Novosti Šokantno / Adisu Ahmić iz Željeznog Polja tukli svekar, svekrva i djever:...

Šokantno / Adisu Ahmić iz Željeznog Polja tukli svekar, svekrva i djever: “Kur**, izađite i ti i tvoje dijete”

Suprug Muhamed Ahmić me doveo prije pet mjeseci u Željezno Polje, gdje smo živjeli sa njegovom porodicom u jednoj kući, ali odvojeno, kaže Adisa Ahmić

U životu Adise Ahmić iz Željeznog Polja kod Žepča se odvijala prava drama. Ona je bila žrtva nasilja u porodici i to kako tvrdi Adisa od strane svekra, svekrve i djevera. Slučaj je prijavila policiji, a nakon toga je istjerana iz kuće, otkriva portal “Avaza”.

– Suprug Muhamed Ahmić me doveo prije pet mjeseci u Željezno Polje, gdje smo živjeli sa njegovom porodicom u jednoj kući, ali odvojeno. Vremenom se on okrenuo ovcama, a mene je ostavio samu na spratu. Svekar i svekrva su se na meni pet mjeseci iživljavali, psihički su me zlostavljali, tjerali su me na fizički rad – počela je svoju tužnu ispovijest Adisa Ahmić za portal “Avaza”.

Kako kaže, jednom su htjeli da predstave drugima da ona vara svog supruga sa komšijom.

– Kada im to nije uspjelo natjerali su me da šutim i da ne smijem to nikome reći. Zadnji put jučer su me pretukli svekar i svekrva, učestvovao je i djever Mirsad. Moj suprug nije htio da se odazove ni meni, ni policiji, ni bilo kome drugom. Nije htio da dođe da vidi šta je bilo – kazala je Adisa Ahmić za “Avaz”.

Kada je otišla u hitnu nije mogla da kaže šta se desilo, iako je bila sva krvava, jer, kako kaže, prijetili su joj pištoljem.

– Kada sam došla kući ponovo me pretukao svekar i izbacio sa djetetom od 13 godina iz kuće. Nisu mi dali ni novca, niti išta, nego su samo rekli “Kur**, izađite i ti i tvoje dijete” – rekla je Adisa Ahmić za “Avaz”.

Portparol MUP-a ZDK Elvedin Fišek je potvrdio da je ovaj slučaj prijavljen policiji.

– Danas će i muž od oštećene žene biti saslušan, jer on čuva ovce i ne dolazi često kući. To će imati epilog, da li će ići prema Tužilaštvu i Sudu to će ovisiti od utvrđivanja okolnosti pod kojima se te stvari dešavaju. Nakon uzimanja svih izjava će se znati da li će se ići u pravcu krivičnog djela ili narušavanja javnog reda i mira.

avaz.ba