Početna Vijesti Novosti Ostao u kolicima, izgubio majku, brata, sina: Pjevač danas nema od čega...

Ostao u kolicima, izgubio majku, brata, sina: Pjevač danas nema od čega da živi!

Bolne i neočekivane nesreće i tragedije u životu pjevača, Zdravka Škendera, nisu uspjeli zaobići. Ostao je u kolicima nakon udesa 1980. godine. Izgubio, majku, brata, sina. Ni bračni i ljubavni “padovi” nisu ga poštedjeli. Sada nova nedaća je uz Zdravka. Besparica! Penzija toliko simboličnog iznosa da je to smiješno.

– Muzika je moj svijet. Ona i vjera su me održali u životu, nakon brojnih tragedija – kaže Škender. A potom pojašnjava da sada prolaz za nastupe dobivaju samo oni koji imaju veze, te da je muzički kvalitet potpuno nebitan.

A on je uistinu gradio lijepu karijeru. Nikada nije odustajao od festivalskih nastupa. Pa, i sada kada se žali, kako gotovo pa nema za hljeba, nastupa na festivalu. Naime, Zdravko se pjesmom, “Ulovio san ribu” predstavio na tradicionalnom festivalu “Melodije hrvatskog juga Opuzen 2022”.

Mnogi su nešto kasnije kazali da Škenderu ni ” zlatna ribica” ne bi pomogla, misleći na troškove koji su nužni za dolazak. A njemu je, naime, mnogo bitno da se oglasi, između ostalih, na “Jugotonovom” duplom ovogodišnjem festivalskom CD-u.

ekskluziva.ba