Početna Vijesti Novosti Doktor Antonijević: Homos.ksualnost je bolest! Direktor prajda u šoku: Vi ste nenormalni,...

Doktor Antonijević: Homos.ksualnost je bolest! Direktor prajda u šoku: Vi ste nenormalni, da li se vi tako liječite?

Pregovori u Vladi Srbije između predstavnika vlasti i organizatora Europrajda nastavljeni su juče i neprekidno traju, a Goran Miletić, jedan od organizatora kaže da ima pomaka, ali još ne i dogovora.

O ovoj temi sa voditeljkom Jutarnjeg programa Kurir televizije Oljom Lazarević razgovarali su direktor Beograd prajda Marko Mihajlović i dr Borislav Antonijević iz Udruženja građana Ljekari i roditelji za nauku i etiku.

– Razgovori traju već mjesecima i vjerujem da ćemo doći do rješenja. To smo radili sa svim institucijama i odluka o zabrani nas je prilično iznenadila jer je to nedopustivo kršenje naših Ustavom garantovanih prava. To samo potvrđuje s čime se sve suočavamo. Život će mi proći slušajući rečenice da nije sada vrijeme, a ja ne želim da mi tako život prođe i to je velika sramota za našu zemlju – rekao je Mihajlović.

Doktor medicine Antonijević imao je argumente za otkazivanje Europrajda.

– Uvijek koristimo zamjenu teza. Nije ovo samo sloboda izražavanja i okupljanja. Sad je izašao program ove manifestacije gdje piše da će se obilaziti škole, vrtići, manastiri, institucije. Imamo tri udžbenika gdje se afirmiše homos.ksualnost. Traže da djeca sa 13,14 godina mijenjaju spol. To je kao kad bismo im dali da voze kola – započeo je Antonijević.

Mihajlović je prekinuo sagovornika poslije nekoliko sekundi:

– Gdje vi to čitate, to nije istina. Olja, prekinite gosta koji laže kao niko nikad na televiziji inače ću napustiti program. Čovjek plaši ljude notornim lažima. Program Europrajda je dostupan na našem sajtu. Da li vi, gospodine, imate dostojanstvo u životu. Gledate kako se vašim sugrađanima oduzimaju prava, a onda dolazite na TV i dodatno trujete – rekao je Mihajlović.

Doktor Antonijević je potom nastavio u žešćem stilu, izgovorivši šokantnu rečenicu.

– Ne mogu da dozvolim da se ovdje promovišu neprirodne stvari – rekao je Antonijević, na šta mu je sagovornik rekao da odmah treba da vrati doktorsku licencu komori.

– Homos.ksualnost je bila i ostala bolest. I naravno, može da se liječi kao i svaka bolest – nastavio je Antonijević.

– Da li se vi tako liječite? Vi ste nenormalni – odgovorio mu je Mihajlović.

ekskluziva.ba