Početna Vijesti Novosti U BiH za vikend nestabilno vrijeme

U BiH za vikend nestabilno vrijeme

U Sarajevu jutarnja temperatura od 15 do 31 stepen

U BiH danas pretežno sunčano prije podne. U Bosni će dio prijepodneva biti magle po kotlinama. U poslijepodnevnim satima se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 36°C.

U Sarajevu pretežno sunčano. Umjereno povećanje oblačnosti poslije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 31°C.

Za nedjelju se prognozira umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

U ponedjeljak u Bosni se očekuje pretežno oblačno, u Hercegovini umjerena naoblaka. Nastavlja se period nestabilnog vremena sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

avaz.ba