Početna Vijesti Novosti Dao svoj prsluk kapetanu i spasio mu život, a njega je Dunav...

Dao svoj prsluk kapetanu i spasio mu život, a njega je Dunav odvukao u smrt: Nemanja (23) iz Prigrevice stradao u Rumuniji!

Nemanja Čović (23) iz Prigrevice utopio se u Dunavu, u Rumuniji, na oko 370 kilometara od granice sa Srbijom. Tragedija se dogodila u petak 19. avgusta u popodnevnim satima, a njegovo tijelo pronašli su ribari u ponedjeljak ujutro, 17 kilometara nizvodno od mjesta sa kog ga je povukla matica rijeke.

Obdukcija je potvrdila sumnje njegovih kolega sa broda na kom je radio, a koji je stajao nasukan na jednom sprudu, da se radi o mladom Prigrevčaninu. Nakon završetka administrativne procedure tijelo tragično stradalog mladića narednih dana biće prenijeto u rodnu Prigrevicu, gdje će biti obavljena sahrana.

Nemanja je na smjenu otišao krajem juna, nakon što je proslavio prvi rođendan i krštenje sina Alekseja. Redovno se čuo sa porodicom i kad su prešli u Rumuniju. Na nekih 370 kilometara od granice su se nasukali na neki pješčani sprud i tamo ostali zaglavljeni.

– Kapetan Zoran Z. i Nemanja su tog nesrećnog petka, popodne, sišli sa broda da se okupaju i malo izvide te sprudove. Nemanja je imao sigurnosni prsluk, kapetan nije. Iznenada ga je povukla voda u dubinu, počeo je da se davi, pa je Nemanja brzo skinuo svoj prsluk i dobacio mu da bi mogao da se drži na površini. Ubrzo je matica i njega povukla. Kapetana su, nedugo poslije, izvukli iz vode živog, tri kilometra nizvodno, plutao je na površini zahvaljujući prsluku, dok mom Nemanji, nažalost, nije bilo spasa. Njega su ribari pronašli nakon tri dana, 17 kilometara nizvodno od mjesta gdje je potonuo – kroz suze prepričava Nemanjina majka Željka ono što je čula od kolega svog tragično stradalog sina.

Fotografije utopljenika odmah su predočene posadi na brodu, jer se pretpostavljalo da bi to mogao biti njihov kolega, za kojim se tragalo, a o čijem nestanku u talasima Dunava su rumunski mediji danima izvještavali. Po šorcu koji je imao na sebi, kolege su pretpostavile da se radi o Nemanji, što je kasnije potvrdila i obdukcija.

– Iz naše ambasade su nas pozvali nakon što su stigli rezultati obdukcije i saopštili nam da je potvrđeno da se radi o Nemanji. U toku je prikupljanje neophodne papirologije i nadamo se da će njegovo tijelo do kraja ove nedjelje biti dopremljeno kući, kako bi ga dostojno sahranili, u suzama dodaje Nemanjina mama.

Iza Nemanje ostao je jednogodišnji sin Aleksej, nevjenčana supruga Marija, majka Željka, otac Petar i dva polubrata, Mirko i Luka.

Izvor: Kurir