Početna Vijesti Novosti Predao se muškarac koji je izbo suprugu i njenog prijatelja

Predao se muškarac koji je izbo suprugu i njenog prijatelja

Neslužbeno se saznaje da su se napad i teško ranjavanje dogodili u porodičnoj kući, gdje je muškarac zatekao svoju suprugu s prijateljem

U bolnicu u Gospiću danas poslijepodne primljeni su žena (27) i muškarac (21) s višestrukim ubodnim ranama nožem koje im je zadao 36-godišnjak. Napadač je pronađen i pod nadzorom je policije, javlja GS Press.

Prema riječima direktorice gospićke bolnice Sandre Čubelić, dvoje povrijeđenih je životno ugroženo jer imaju višestruke ubodne rane u predjelu vitalnih organa, prsa i stomaka.

Glasnogovornica Policijske uprave u Gospiću Maja Brozičević izjavila je kako je policija nad počiniteljem koji je u bijegu prošle sedmice završila kriminalističko istraživanje zbog prethodnog nasilja.

– Isti je muškarac osumnjičen prošle sedmice za krivično djelo oduzimanja slobode i prijetnji prema istoj ženskoj osobi. Pušten je da se brani sa slobode uz izrečenu mjeru opreza zabrane približavanja na udaljenost od 50 metara, ali je očito da je mjeru prekršio i sumnjiči ga se za još teža krivična djela – rekla je Brozičević.

Neslužbeno se saznaje da su se napad i teško ranjavanje dogodili u porodičnoj kući u naselju Jasikovac, gdje je muškarac zatekao svoju suprugu s prijateljem, ali policija za sada nije potvrdila odnose napadača i napadnutih.

avaz.ba