Početna Vijesti Novosti Vulin se u Moskvi zahvalio Rusiji što je spriječila rezoluciju o Srebrenici

Vulin se u Moskvi zahvalio Rusiji što je spriječila rezoluciju o Srebrenici

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je u Moskvi s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom i poručio da “Srbija koju vodi predsjednik Aleksandar Vučić ne zaboravlja vjekovno bratstvo”.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Vulin je ukazao da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i „nije postala dio antiruske histerije“.

On je dodao i da je Lavrov iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda i izrazio zahvalnost Rusiji zbog dosljednog poštovanja suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanja nezavisnosti Kosova, dok je Lavrov poručio da će Rusija nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne cjelovitosti.

Vulin je istakao da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć Rusije i ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je na poziv Vučića 2015. spriječio donošenje britanske rezolucije u Ujedinjenim nacijama po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom, navodi se u saopštenju.

Vulin je istakao da je Srbija samostalna i nezavisna država koja sama bira svoje prijatelje.

On je izrazio žaljenje što je Lavrovu onemogućena posjeta Beogradu u junu i poručio da su zabranom dolaska Lavrovu u zvaničnu posjetu Srbiji prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava.

Na sastanku srbijanskog i ruskog ministra istaknuto je da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju izuzetne diplomatske odnose i uspješnu saradnju, baš kao što i Vučić i Putin imaju izuzetno dobre lične odnose. prneosi “Novi“.

haber.ba