Početna Vijesti Novosti (VIDEO) NA DOČEKU LANE PUDAR/ Zvižduci za premijera Novalića: Vlada FBiH dala...

(VIDEO) NA DOČEKU LANE PUDAR/ Zvižduci za premijera Novalića: Vlada FBiH dala 8 miliona KM za izgradnju bazena u Mostaru, ali publika je bila žestoka…

Ipak, zvižduci su se brzo stišali, a premijer Novalić je nakon čestitke bh. šampionki, rekao da je ponosan što je Vlada FBiH prepoznala Lanin talenat i više puta joj bila domaćin

Jedan od brojih govornika na večerašnjoj ceremoniji svečanog dočeka Lane Pudar u Mostaru bio je i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić.

Kada ga je voditelj najavio, publika je počela da zviždi… Ipak, zvižduci su se brzo stišali, a premijer Novalić je nakon čestitke bh. šampionki, rekao da je ponosan što je Vlada FBiH prepoznala Lanin talenat i više puta joj bila domaćin.

Potom je objavio i odluku Vlade na čijem je čelu da stavi na raspolaganje osam miliona KM za izgradnju onoga što Lani u ovom momentu najviše treba, olimpijskog bazena u Mostaru.

– Sistemski smo riješili da uspjesi naših sportista u FBiH budu adekvatno nagrađeni iz Budžeta FBiH. To znači da su nagrade najuspješnijim garantovane propisom, a ne voljom nekog pojedinca. (…) Do uspjeha je mukotrpna put, a prije svega trenažni proces. A to traži i uslove koji garantuju uspjeh. Ovo prvo naša Lana nije imala. vođeni tim principom mi smo u Vladi odlučili pomoći izgradnju bazena u Mostaru. Stavili smo na raspolaganje osam miliona KM. Siguran sam a će Lana i dalje osvajati medalje – rekao je, između ostaloga, Novalić.

(DEPO PORTAL/ad)