Početna Vijesti Novosti I danas mogući pljuskovi, temperatura do 31 stepen

I danas mogući pljuskovi, temperatura do 31 stepen

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljuju oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom ili prolaznim jačim pljuskom. U većem dijelu Hercegovine sunčanije uz umjerenu naoblaku, ali se u drugoj polovini dana očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 31.

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno može padati kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

U ponedjeljak preovladavat će oblačno vrijeme, djelomično vedro na jugu zemlje. Još uvijek nestabilno sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U utorak u većem dijelu zemlje zadržat će se oblačno, sunčanije na jugu zemlje. Slabije kiše ili lokalnog pljuska može biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Grmljavina je moguća u istoku i jugu Hercegovine. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 30 stepeni.

avaz.ba