Početna Vijesti Novosti Detalji tragedije kod Leskovca: Vođa puta poginula na mjestu, među povrijeđenima i...

Detalji tragedije kod Leskovca: Vođa puta poginula na mjestu, među povrijeđenima i dvoje djece, djevojčica i dječak

Jedna osoba je preminula, dok su 22 povrijeđene prilikom prevrtanja autobusa na auto-putu Leskovac-Niš. Nesreća se dogodila jutros oko 5 sati.

Niška Hitna pomoć je sa četiri ekipe prevezla petoro povrijeđenih u Urgentni centar u tom gradu, dok je leskovačka dovezla dvoje, te je u Nišu trenutno sedmoro odraslih i dvoje djece.

Na odjeljenju opservacije Urgentnog centra KC Niš nalazi se sedam osoba: djevojčica 2014. godište, pet ženskih osoba rođenih 1956, 1969, 1993, 1973 i 1984., jedan muškarac rođen 1964. godine. – Svi pacijenti su svjesni, komunikativni i trenutno stabilnih vitalnih parametara. Dijagnostika je u toku i utvrđuje se stepen povreda, kažu u KC NIŠ, prenosi Blic.

Na odjeljenju opservacije nalazi se djevojčica (7) i pet ženskih osoba. Svi pacijenti su svjesni, komunikativni i stabilnih vitalnih parametara. U toku je dijagnostika i utvrđuje se stepen povreda.

Prvi je u KC Niš dovezen dječak starosti 13 godina iz Vojvodine, primljen je sa nagnječenjem stomaka na opservaciju i dalju dijagnostiku.

Među povrijeđenima je i muškarac (1953) koji je zadobio otvoreni prelom ruke i prelom rebara. On je hitno uveden u salu i operacija je u toku.

Na licu mjesta je preminuo vođa puta.

Podsjetimo, nesreća se dogodila jutros oko pet sati, kada je, iz zasad nepoznatih razloga, došlo do prevrtanja autobusa. U zbrinjavanju povrijeđenih učestvovalo je nekoliko medicinskih ekipa.

ekskluziva.ba