Početna Vijesti Novosti Ovo je prva fotografija uhapšenog kriminalca Adnana Šeraka

Ovo je prva fotografija uhapšenog kriminalca Adnana Šeraka

Zajedno sa Šerakom uhapšen i Sanel Tulović, koji je osumnjičen za razbojništvo

Sarajevska policija uhapsila je sinoć oko 21 sat u Ilijašu opasnog kriminalca i bjegunca Adnana Šeraka, saznaje portal “Avaza”.

Zajedno sa Šerakom uhapšen i Sanel Tulović, koji je osumnjičen za razbojništvo. Za Šerakom je bila raspisana potraga nakon što je u sarajevskom naselju Švrakino Selo krajem jula oteo muškarca i zlostavljao ga u njegovoj kući.

Šerak je Suadom Hodžićem i još jednom osobom osumnjičen za razbojništvo, nanošenja lakše povrede i protupravno lišenje slobode.

Podsjetimo, u jednom kafiću na području općine Centar, Adnan Šerak je rekao da ne može A. G. unijeti pištolj koji je imao dozvolu nadležnog organa za držanje oružja.

Šerak je kazao muškarcu: “Šta ti misliš da možeš unijeti pištolj”. Nakon što je A. G. insistirao da mu vrati pištolj Šerak mu je kazao “Hajde odbaci me kući u Švrakino Selo i daću ti tamo pištolj.”

Odvezli su se u kuću Suada Hodžića, a onda su ga zarobili i tukli. Navodno su mu po odlasku iz kuće odvezli i njegov Golf.

Muškarac je uspio da se oslobodi nakon što je bio vezan te je otišao u policiju i prijavio napad.

Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo izvršila je pretres kuće Suada Hodžića u Švrakinom Selu, a u kojoj je pretučen muškarac.

Kako saznajemo A. G. nikada nije imao problema s policijom niti ima kriminalni dosje za razliku od njegovih napadača.

avaz.ba