Početna Vijesti Novosti Mladi fudbaler poginuo tokom nevremena, dječak stradao pred majkom: Niz tragedija potreslo...

Mladi fudbaler poginuo tokom nevremena, dječak stradao pred majkom: Niz tragedija potreslo Srbiju na početku vikenda!

Četiri osobe, među kojima su i jedno dete i tinejdžer, nastradale su, dok je devet povređeno u teškim saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile na putevima širom Srbije tokom petka i subote.

Mladi fudbaler Nemanja B. (16) poginuo je, a četvoro njegovih prijatelja povređeno je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u petak uveče dogodila u mestu Sovljak nedaleko od Uba, kada je njihov automobil sleteo s puta i prevrnuo se.

– Nesreća se dogodila oko 22.30, kada je “audi A6”, koji se kretao iz pravca Novaka ka Ubu, izleteo s puta. Pretpostavlja se da je do izletanja došlo zbog neprilagođene brzine i loših uslova na putu, pošto je u to vreme besnelo nevreme. Auto je prešao u suprotnu traku na putu, uleteo u kanal, prevrnuo se i završio na krovu – kaže izvor i dodaje:

– Pored nesrećnog Nemanje B. (16), teško su povređeni V. J. (19), J. M. (18) i M. M. (19), dok je devojka I. R. (18), za koju se sumnja da je bila za volanom mada to za sada nije zvanično potvrđeno, zadobila lakše povrede.

Kako su za Kurir ispričale komšije, nesrećni tinejdžeri su pre nezgode hteli da se provozaju i da ubiju vreme, jer u njihovom mestu nije bilo struje zbog jakog nevremena.

– Sinoć je u našem mestu bilo nevreme, pa je nestala struja. Verovatno im je bilo dosadno, pa su otišli da se provozaju. Kada su kretali, sreli su jednog komšiju, koji ih je upitao “Deco, kuda ćete kad je ovakvo nevreme?” Oni su mu rekli da idu da se provozaju malo i da će se brzo vratiti kući. Kasnije smo čuli da je dečko iz sela poginuo, a da su ostali povređeni. Nemanja je bio fudbaler, trenirao je za klub sa Uba – rekli su oni.

U petak se i u Somboru dogodila stravična nesreća u kojoj je stradao dečak koji se s majkom vozio na električnom biciklu.

– Kamion je skretao i pod njega je podleteo električni bicikl sa ženom i detetom. Dete je nastradalo odmah, a žena je teško povređena. Vozač je odmah nakon nesreće uhapšen – objasnio je izvor Kurira i dodao da će vozač kamiona biti saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Sabor violinista

Konobar Obrad V. (35) nastradao je juče u jutarnjim satima u mestu Trbušani kod Čačka kada se svojim “pežoom” zakucao u betonski stub dok je išao na Sabor violinista u Pranjanima na kome je trebalo da radi.

– Sumnja se da je zaspao za volanom, proklizao pošto je padala kiša, sleteo s puta i udario u banderu – objašnjava izvor i dodaje da je Hitna pomoć samo konstatovala smrt.

Meštani Trbušana kažu da je Obrad V. rodom iz susednog sela. – Koliko znamo, radio je pod jednom šatrom, krenuo je da zaradi dinar za sebe i onda je nastradao – rekli su meštani.

Jedna žena nastradala je, a četvoro ljudi povređeno je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Palučku kod Bajine Bašte, kada su se sudarili automobil i kamion.

– Za sada nije poznato kako je do nesreće došlo, a automobil lozničkih registarskih oznaka u kom se nalazila žena u potpunosti je uništen. Na mesto nesreće su odmah izašle vatrogasne ekipe, koje su morale da seku smrskano vozilo kako bi došli do tela – objašnjava izvor.

Izvor: Kurir