Početna Vijesti Novosti STRAVIČNI ZLOČIN U KOMŠILUKU/ Potresna ispovijest bake koju je silovao unuk: ‘Bolje...

STRAVIČNI ZLOČIN U KOMŠILUKU/ Potresna ispovijest bake koju je silovao unuk: ‘Bolje da sam umrla… Stavio mi je jastuk na lice’

Tinejdžer (17) je silovao, a zatim i pretukao svoju babu (71) iz okoline Alibunara, a prema riječima mještana on je tada bio je pod dejstvom alkohola

Više javno tužilaštvo u Pančevu u Srbiji podnijelo je sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu zahtjev za pokretanje pripremnog postupka prema maloljetniku iz Ilandže kod Alibunara, zbog sumnje da je 13. avgusta, uz prijetnje, silovao svoju baku (71).

Nakon saslušanja osumnjičenog, sudija za maloljetnike Višeg suda u Pančevu mu je odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoka kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela za koja je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posljedice krivičnog djela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka prema maloljetniku.

Tinejdžer (17) je silovao, a zatim i pretukao svoju babu (71) iz okoline Alibunara, a prema riječima mještana on je tada bio je pod dejstvom alkohola.

– Zdrav razum to ne može da uradi! Odvratno. Kako je moguće da napadne osobu koja ti je staratelj, koja te podigla od kilo mesa – kažu mještani sela iz okoline Alibunara.

Mještani navode da je uhapšeni maloljetnik i ranije bio problematičan i agresivan prema svojoj baki, inače, majci svog pokojnog oca.

– Nesretna li je ova žena, kukavica šta je dočekala – kažu komšije ove porodice.

– Bolje da sam umrla, nego što sam dočekala da me unuk siluje! Meni nema života. Zamislite šta sam dočekala.

Ovim riječima za Kurir priča baka koju je 13. avgusta silovana i brutalno pretučena, a sumnja se da je napad i silovanje počinio njen unuk u njihovoj porodičnoj kući u okolini Alibunara.

– Spavala sam u sobi i ušao je oko 2 sata iza ponoći u prostoriju i spustio roletne. Prišao mi je i stavio mi jastuk na lice. Pokušala sam da se odbranim, ali me je tukao. Udarao u lice, po tijelu, po rukama. Lice mi je bilo izgrebano. Pitala sam ga ko je, on je ćutao, a ja sam znala da je moj unuk – kaže u suzama nesretna žena i nastavlja:

– Osjetila sam taj njegov smrad i jak miris, jer je radio na njivi i u štali. Osjetila sam njegove ruke. To je bio on.

Neutješna žena kaže da je bolje da je umrla nego dočekala ovakvu sramotu.

– Bolje da sam dobila infrakt. Ma i da me je pretukao da me nema, a ne da me siluje. Kad me je silovao, nastavio je da me tuče. Bacio me je na drugi krevet i nastavio sa batinama – kaže za Kurir ona i dodaje da kad je uspjela da se otrgne iz njegovih ruku pozvala kćerku i rekla joj:

“Dalibor me je silovao.”

Slavicina kćerka i tetka uhapšenog odmah je pozvala policiju i prijavila napad i silovanje, a oni su prema njenim riječima brzo stigli. Danijela Putnik je za Kurir rekla da ne zna kako da opiše situaciju koja im se dogodila u kući.

– Bio je i ranije agresivan, ali nikada ne bismo mogli da zamislimo da je spremam da uradi ovako nešto. Užas, šta smo doživjeli – rekla je ona. Nesretna Slavica Putnik se nadovezuje na ovo i navodi da dodaje da je bila i kod ljekara.

– Uzeli su mi pidžamu, sve otiske su uzeli. Išla sam i kod ginekologa, briseve su mi uzeli, sve kako bi ustanovili da mi je ovo napravio unuk. Jadna sam ja. Želim da prodam kuću i da pobjegnem negdje od sramote – kaže ona i dodaje:

– Prijavila sam Dalibora prije 15 dana, ali niko nije reagovao. Išla sam i u Centar za socijalni rad, ali ništa se nije desilo, a sad vidite kako sam prošla. Neko je mogao ovo da spriječi, da se na vreme spriječilo.

– Koliko me je mučio, bolje da me je ubio. Jako je teško ovo, rekla je ona.

(Kurir.rs, DEPO PORTAL/md)