Početna Vijesti Novosti Otac Lane Pudar premijeru HNK: “Molim vas nemojte joj vi više čestitati”

Otac Lane Pudar premijeru HNK: “Molim vas nemojte joj vi više čestitati”

Velibor Pudar, otac bosanskohercegovačke plivačice Lane, koja je u Rimu osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u disciplini 200 metara leptir, poručio je na društvenim mrežama premijeru Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenku Hercegu da mu nisu potrebne njegove čestitke.

Uz naslov objave “Nisam mislio, ali moram”, Pudar je napisao sljedeće:

– “Na tomu putu, u meni lično i u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, kao i do sad, imat ćete prijatelja i partnera, koji će u skladu s mogućnostima, poduprijeti Vaše sportske napore.” Ovo su riječi nevenka hercega (nije pravopisna greška), koji je odbio nagraditi Lanu za bronzanu medalju sa svjetskog seniorskog prvenstva iz Abu Dabija uz obrazloženje “da nismo nagradili ni neke ‘naše’ pa što bi Lanu” – piše Pudar.

– Nevenko Herceg i Rašid Hadžović su odbili svaku molbu KVS “Orka” za pomoć u realizaciji priprema za OI, za Evropsko juniorsko prvenstvo, za Svjetski kup, za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Abu Dabijuu…u principu za sve ove godine KVS “Orka” za Lanine pripreme i takmičenja je dobila 0 KM a za to vrijeme su imali na raspolaganju oko 2,5 mil KM!!! Jesu nagradili Lanu sa po 5000 KM za Olimpijsku normu i juniorske evropske medalje u 2021. godini – kazao je Velibor te dodao:

– I to je to, ali je bitno da finansiraju svaki seoski malonogometni turnir i sve turnire u raznim sportovima ali je pitanje zašto, sami razmislite. I danas se i Nevenko i Rašid obraćaju novinarima sa čestitkama za Lanu. Zašto? Vjerovatno zato što je izborna godina. Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vam Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje.

source.ba