Početna Vijesti Novosti NAKON DRAME U NASELJU NOVA OTOKA/ Otkrivaju se detalji: Poznato ko je...

NAKON DRAME U NASELJU NOVA OTOKA/ Otkrivaju se detalji: Poznato ko je vlasnik restorana u Sarajevu, koji je rano jutros razorila eksplozija

Za Kabašem je raspisana Interpolova potjernica zbog ubistva Mehmeda Ramića Meše u decembru prošle godine na raskrsnici u Pofalićima

U eksploziji koja je rano jutros uznemirila građane sarajevskog naselja Nova Otoka, u potpunosti je razoren restoran “Food Office” koji je prestao sa radom prije šest mjeseci.

Prostor je tada unajmila supruga dbjeglog Adela Kabaša (ranije Murtović) i u njemu otvorila restoran “Food Office” kojeg je zatvorila prije pola godine, piše Avaz.

Za Kabašem je raspisana Interpolova potjernica zbog ubistva Mehmeda Ramića Meše u decembru prošle godine na raskrsnici u Pofalićima.

Sumnja se da je Kabaš pobjegao u pravcu Srbije, jer su kamere snimile vozilo u kojem se dao u bijeg neposredno nakon ubistva.

Podsjećamo, rano jutros, oko 3 sata, na Novoj Otoci došlo je do eksplozije u ovom sarajevskom restoranu.

Kako je tada potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a KS, eksplozija se dogodila u ulici Džemala Bijedića.

– Aktivirana je nepoznata eksplozivna naprava. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Pričinjena je materijalna šteta. Policija je na licu mjesta i u toku je uviđaj – rečeno je jutros iz Operativnog centra MUP-sa KS.

(DEPO PORTAL/ad)