Početna Vijesti Novosti Čak 3 puta telefonirao dok je sijao smrt? Koga je sve Borilović...

Čak 3 puta telefonirao dok je sijao smrt? Koga je sve Borilović zvao: Jedan poziv je posebna misterija!

Masovni ub.ca Vuk Borilović je tokom svog krvavog pohoda čak tri puta telefonirao, saopštila je crnogorska Uprava policije.

Javnost je saznala da je Borilović nakon što je zvjerski ubio Natašu Martinović i njena dva sina, pozvao njenog supruga Miloša hladnokrvno mu poručivši da je ubio i svoju i njegovu porodicu. Međutim, druga dva poziva i dalje su nerazjašnjena, od kojih je jedan posebna misterija.

Uprava policije (UP) izdala je opširno saopštenje u kojem rekonsturiše kretanje i ponašanje pomahnitalog masovnog ub.ce navodeći između ostalog da je za vrijeme monstruoznog akta obavio čak tri telefonska razgovora. I to u različitim vremenskim intervalima, neke čak i kada je bio teško ranjen.

1. 15.30 sati zove Miloša Martinovića: “Pobio sam i moju i tvoju porodicu”

-Pobio sam i tvoju i moju porodicu, monstruozne su riječi koje je Vuk Borilović navodno uputio Milošu Martinoviću nakon što mu je ubio najmilije.

– Na osnovu do sada sprovedenih izviđajnih radnji, uključujući i izjave, odnosno prikupljena obavještenja proizilazi da je oko 15.30 časova V.B. (34) obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet za sada, iz razloga zaštite oštećenih i svjedoka, nećemo saopštavati, a u kojem je, između ostalog, saopštio da je u svojoj kući lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloljetne djece, navodi se u saopštenju UP.

Na osnovu nezvaničnih informacija koje su procurile u medije, vrijeme i opis ovog poziva poklapa se sa pozivom koji je ub.ca uputio Milošu Martinoviću, ali rečenica koju je izgovorio i dalje navlači veo misterije oko čitavog slučaja.

Naime, Borilović, do tog trenutka nije ni bio u kontaktu ni sa jednim od članova svoje porodice, ni bliže ni dalje, a od svih žrtava u rodbinskim vezama je bio samo sa stricom Goranom Đurišićem kojeg je surovo likvidirao.

2. 15.50 sati zove poznanika: “Neću preživjeti”

U medijima je objelodanjeno i da je jedan od tri poziva bio upućen poznaniku kojem je rekao da je teško ranjen i da najvjerovatnije neće preživjeti.

Naime, kako je UP prenijela, prilikom razmjene vatre sa ubicom na kojeg je ispaljeno 20 projektila, jedan službenik policije ranjen je u predjelu glave.

– Do sada sprovedene mjere i radnje ukazuju da je jedan od projektila koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V.B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmjenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V.B., shodno njihovim izjavama i izvještajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B.

Upravo se u istom dokumentu dalje navodi da je ub.ca tada uputio pomenuti poziv poznaniku čiji identitet nije otkriven i saopštio mu da “neće preživjeti”.

– Ovo potvrđuje i izjava svjedoka koji je telefonom razgovarao sa V.B. oko 15.50 časova, odnosno dvadesetak minuta poslije telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V.B. Po izjavi svjedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50 časova, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživjeti, potvrđuje se u policijskom saopštenju.

3. Poziv potpuna misterija

Crnogorska Uprava policije izvjestila je da je Vuk Borilović obavio još jedan telefonski poziv dok je sijao smrt po Cetinju, odnosno navodno prije nego što je pozvao Miloša Martinovića, ne navodeći tačno vrijeme.

Međutim, taj treći poziv je i dalje potpuna misterija budući da iz policije nisu naveli ni njegov sadržaj, kao i kome je on bio upućen. Nadležni, navodno, iz bezbjednosnih razloga ne žele da saopšte sa kim je Borilović razgovarao tokom svog krvavog pira.

– Ovom razgovoru (sa Milošem Martinovićem, prim. nov.) je prethodio još jedan razgovor o čijoj sadržini i identitetu osoba se za sada, iz istih razloga (bezbjednosnih, prim. nov.), nećemo izjašnjavati ali koji potvrđuju prethodne navode (da je lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, prim. nov), stoji u pomenutom saopštenju.

Dakle, može se zaključiti da je Vuk Borilović nakon ub.stva Nataše Martinović i njenih sinova obavio dva telefonska razgovora, dok je treći poziv uputio teško ranjen na samrti.

Nije bilo ranijih konflikta

-U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u njegovom ponašanju ali ne i na potencijalno izvršenje ovakvog zločina, te je tim povodom bio zakazan specijalistički pregled V.B.

Naglašavamo i da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflkti, niti bilo kakav prethodni napad u posljednjem periodu od strane V.B. na porodicu podstanara. U istom smislu, ne treba dovoditi u uzročno-posljedičnu vezu izvršenje ovog teškog zločina sa bilo kakvim protivpravnim ponašanjima iz prethodnog perioda”, navodi policija uz apel na solidarnost i odgovorno izvještavanje o masovnom zločinu kakav Crna Gora ne pamti.

– Veoma je važno, posebno u kontekstu brojnih neodgovornih komentara, objava, saopštenja i ponašanja da se spriječe bilo kakvi povodi za dalje konflikte između porodica, a pogotovo u okviru negativnih običaja koji treba da budu iskorijenjeni na području Crne Gore, navodi se u policijskom apelu.

Podsjetimo, Vuk Borilović ubio je 10 sugrađana u petak, a ranio njih šest prije nego što je i sam ubijen. Tokom krvave drame iz lovačke puške nasumično je pucao u podstanare, komšije, zatim ekipu Hitne medicinske pomoći i pripadnike policije koji su došli na mjesto pucnjave, ali i prolaznike.

I dalje se čeka obdukcioni nalaz koji će pokazati ko je tačno zadao smrtonosni metak Vuku Boriloviću. Prema za sada nepotvrđenim informacijama, njega je usmrtio sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović nakon što ga je policija prethodno ranila, a upravo će obdukcioni nalaz otkloniti sve sumnje.

ekskluziva.ba