Početna Vijesti Novosti Priča o tri cetinjska kuma: Jedan izgubio cijelu porodicu, drugi život, a...

Priča o tri cetinjska kuma: Jedan izgubio cijelu porodicu, drugi život, a treći presudio zločincu!

Crnogorski Standard donosi priču o tri kuma iz jučerašnjeg pokolja na Cetinju. Jedan je izgubio porodicu, drugi život, a treći upucao zločinca.

Jedan od njih je Miloš Martinović. Njegov stanodavac Vuk Borilović ubio je njegovu suprugu Natašu i njihova dva sina u dobi od 8 i 11 godina.

Kako piše Standard, Nataša se borila s ubicom, koji je prvo ubio jednog sina, ali nije se uspjela obraniti pa je ubio nju i drugog sina, koji je ručao za kuhinjskim stolom.

Martinović je negdje u tim trenucima zvao suprugu. Nije mu se javljala pa je nazvao kuma Mitra Mitrovića (37) zamolivši ga da odmah ode do njihovog unajmljenog stana i provjeri što se događa.

Mitrović je to bez riječi i učinio. U međuvremenu, Martinović je dobio telefonski poziv od ubice, koji mu je rekao da mu je ubio suprugu i sinove, prenio je Index.hr.

Mitrović, koji se nedavno oženio i dobio dijete, panično je napustio svoj dom i zabrinut za porodicu svog kuma goloruk otišao na mjesto zločina.

Kako piše Standard, nije mario za upozorenja, nadao se da će stići spasiti svoje kumove. No nije dobio šansu ni da priđe kući, vrlo brzo je i sam postao žrtva.

Iako su stari znanci i porodični prijatelji, Borilović nije imao milosti. Čim se približio dvorištu kuće, pucao je i na njega, pogodio ga i na mjestu ga ostavio mrtvog.

Treći, Nenad Neno Kaluđerović, Mitrovićev je vjenčani kum. Standard piše kako je on zaustavio krvavi pir upucavši Borilovića i spasivši sigurno još koji ljudski život.

ekskluziva.ba