Početna Vijesti Novosti NOVI OBRT U VEZI MASAKRA NA CETINJU! U pitanju krvna osveta iz...

NOVI OBRT U VEZI MASAKRA NA CETINJU! U pitanju krvna osveta iz 1987, za sve kriv Kaluđerović?! (Video)

Nikola Kaluđerović je zbog dvostrukog ubistva osuđen na 20 godina zatvora

Tragedija koja se juče odigrala na Cetinju zavila je u crno mnoge porodice u ovom gradu, a šokirala je čitav region.

Cetinjanin Vuk Borilović juče je na Cetinju u naselju Medovina ubio 10 sugrađana, a ranio njih šest, kako se navodi, među žrtvama pomahnitalog ubice bilo je i dvoje dece.

U dramatičnim trenucima, koji su potrajali, policajci su pucali na Borilovića, a to je učinio i Cetinjanin Nenad Kaluđerović koji je, kako se sumnja, tako zaustavio još veći masakr sugrađana, a više o tome pročitajte u POSEBNOJ VESTI.

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) objavila je da je muškarac posle porodične svađe počeo nasumično da puca na prolaznike, a zatim i na policajce.

Sudbina Kaluđerovića koji je likvidacijom napadača zaustavio dalje krvoproliće još uvek nije poznata, a kako se navodi, on je trenutno nedostupan policiji. Njega mnogi slave kao heroja koji je sprečio još veću tragediju, međutim kako će policija i sud protumačiti njegov čin još uvek nije poznato.

Prezime Kaluđerović na Cetinju asocira na čuveni slučaj krvne osvete kada je Nikola Kaluđerović usmrtio dva lica u ime osvete za smrt njegovog sina.

Nikolin sin jedinac Željko ubijen je u kafanskom obračunu 1987. godine. Za ubistvo je osumnjičen Rade Grdinić, s kim je u kafani bio i mlađi brat Rajko. U januaru 1989. godine, Nikola je ubio Rajka na ulici, ali i mladića koji je kobnog momenta bio s Rajkom u društvu.

Nikola Kaluđerović je zbog dvostrukog ubistva osuđen na 20 godina zatvora. Odležao je devet, a od 1993. godine ćeliju je delio s komšijom s Cetinja, glumcem Žarkom Lauševićem, koji je takođe bio osuđen zbog dvostrukog ubistva. Kasnije je bio deo glumčevog romana “Godina prođe, dan nikad”.

– Kod mene se to moralo desiti. Ja sam to morao učiniti. Nije bilo oproštaja. Samo se čekao momenat, ali nije bilo lako ni ubiti. Danima sam tražio ubicu. Jurio sam ga po Beogradu, Hrvatskoj, Italiji – pričao je Nikola.

Na pitanje da li bi počinio ubistvo da je, osim Željka, imao još sinova ili bi odustao iz straha za njihov život, Nikola je spremno odgovario:

– Naravno da bih ubio, jer nema krvne osvete na krvnu osvetu. Ako je moj sin ubijen i ja ubijem ubicu, tu je kraj… Jedan život za drugi život. Ali nekad situacija nije čista i strah i dalje postoji – pričao je Kaluđerović u jednom od svojih poslednjih intervjua.

Nikola Kaluđerović (82), najpoznatiji crnogorski osvetnik, koji je osvetio ubistvo sina jedinca, preminuo je na Cetinju 14. oktobra 2020. godine. Nije poznato da li je u srodstvu sa čovekom koji je juče usmrtio ubicu u ovom gradu.

espreso.co.rs