Početna Vijesti Novosti POLICIJA PREGOVARA SA ČOVJEKOM KOJI JE UBIO MONSTRUMA NA CETINJU! Postavio je...

POLICIJA PREGOVARA SA ČOVJEKOM KOJI JE UBIO MONSTRUMA NA CETINJU! Postavio je uslov, otkrivena i njegova veza sa žrtvom

Prema nezvaničnim informacijama u toku su pregovori policije sa Nenom Kaluđerovićem.

Policija traga za Nenom Kaluđerovićem, koji je ubio pomahnitalog ubicu Vuka Borilovića nakon čega je otišao sa mjesta masovnih ubistava, saznaje portal Standard.

Prema nezvaničnim informacijama u toku su pregovori Kaluđerovića sa policijom da se preda, ukoliko viši državni tužilac odluči da mu ne određuje pritvor. Tokom rekonstrukcije cijelog događaja krvavi pir je trajao oko sat vremena, dok je Borilović iz lovačkog karabina ubijao jednu po jednu žrtvu.

Policiji je trebalo, prema riječima očevidaca dugo vremena da krene u akciju likvidacije napadača. U razmjeni vatre policija je navodno uspjela da rani Borilovića, ali je on uzvraćao napad pa je i on teško ranio jednog od policajaca.

Kaluđerović, koji je inače vjenčani kum jedne od žrtava, ubijenog Milana Mitrovića uspio je da mu priđe sa druge strane, gdje je bio nepristupačniji teren i da ga već ranjenog dokrajčio.

U krivičnom zakoniku Crne Gore u članu 10. tog zakona stoji da nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u nužnoj odbrani i da nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen ili neposredno predstojeći protivpravan napad.

U ovom članu se i dodaje da počinalac koji je prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio usljed jake razdraženosti ili straha izazvanog napadom, može biti oslobođen od kazne.

Podsjećamo, juče oko 15.30 u naselju Medovine na Cetinju, Vuk Borilović je započeo svoj krvavi pohod u kom je ubio 10 osoba među kojima i dva dečaka od osam i jedanaest godina.

haber.ba