Početna Vijesti Novosti Mlada Slovenka, svjetska prvakinja, pala pod jureći kamion u tunelu na magistrali...

Mlada Slovenka, svjetska prvakinja, pala pod jureći kamion u tunelu na magistrali dok je trenirala na roler skijama

Vozač kamiona je optužen za kršenje saobraćajnih pravila, ali on ne priznaje krivicu.

Devetnaestogodišnja reprezentativka Slovenije u skijaškom trčanju Hana Jamnik tragično je preminula tokom priprema za novu sezonu, objavio je Skijaški savez Slovenije. Detalji o tome što se dogodilo nisu objavljeni, ali se navodi da je Jamnik umrla od posljedica “tragičnog incidenta koji se dogodio u Norveškoj”.

Vozač kamiona negira krivicu

Norveški mediji prenose da je mlada Slovenku pala pod jureći kamion u tunelu na magistrali dok je trenirala na roler skijama. Teško povrijeđena helikopterom je prevezena u klinički centar u Stavangeru, ali tamo joj nisu mogli pomoći. Policija je vijest o smrti objavila nešto kasnije.

Vozač kamiona je optužen za kršenje saobraćajnih pravila, ali on ne priznaje krivicu i tvrdi da je ono što se dogodilo tragična nesreća.

– Imamo vozača i vozilo pod kontrolom. Uzeli smo mu vozačku dozvolu i optužili ga. Uzeli smo i uzorak krvi kako bismo utvrdili je li vozio pod utjecajem alkohola, rekao je predstavnik policije, prenosi SN.

Poštujete privatnost porodice

Iz Skijaškog saveza Slovenije izrazili su saučešće porodici mlade trkačice, ali je istovremeno zamolio da se u teškim trenucima poštuje privatnost porodice.

– Trenutno su sve naše misli s porodicom, kojoj izražavamo duboko saučešće. Molim vas da u ovim teškim trenucima poštujete privatnost porodice i reprezentativaca koji su potreseni događajem, istakli su iz Skijaškog saveza Slovenije.

Hana Jamnik prošle je godine osvojila naslov juniorske prvakinje svijeta u utrci na 10 kilometara na rolama, a na utrci na 13 kilometara u klasičnom stilu bila je srebrna. I u skijaškom trčanju je pokazivala ogroman potencijal.

avaz.ba