Početna Vijesti Novosti VELIKA TUGA: DJEČAK (13) POGINUO DOK JE SA OCEM PRIPREMAO OGRJEV ZA...

VELIKA TUGA: DJEČAK (13) POGINUO DOK JE SA OCEM PRIPREMAO OGRJEV ZA ZIMU

Dječak (13) iz sela Kućani kod Nove Varoši (Srbija) nastradao je u srijedu u popodnevnim satima nakon što se prevrnuo traktor kojim je njegov otac Paun P. izvlačio drva iz obližnje šume.

Nastradali dječak se prema nezvaničnim saznanjima lokalnih medija u trenutku prevrtanja nalazio na prikolici koja ga je priklještila i ubila.

Nesretni dječak živio je sa ocem i mlađim bratom, a 1. septembra trebalo je da krene u osmi razred. Paun P. porodicu je izdržavao radeći na pilani.

Ne sluteći kakva će ga tragedija zadesiti, otišao je u sredu nakon posla sa sinom u šumu u namjeri da pripremi drva za zimu, koja u ovim krajevima zna da bude i te kako duga i hladna.

Međutim, pod još nerazjašnjenim okolnostima, traktor sa prikolicom koji se nalazio na strmini prevrnuo se i dječaku, koji nije uspio da iskoči sa prikolice, nije bilo pomoći.

Tačan uzrok tragedije koja je potresla cijelo selo utvrdit će policija i tužilaštvo.

Inače, prije nekoliko godina Paunova supruga i majka dvojice dječaka, ostavila ih je i predula se u susjedno selo. Od tada otac je brinuo o deci i izdržavao ih radeći najteže fizičke poslove.

hayat.ba