Početna Vijesti Novosti U ovim godinama žene najviše vole voditi ljubav

U ovim godinama žene najviše vole voditi ljubav

Uz popularnu televizijsku seriju “S*ks i grad” odrasle su brojne generacije, a uz nju se na žensku s*ksualnost počelo gledati na potpuno drugačiji način

Žene u različitoj životnoj dobi imaju s*ksualni život, a želja za s*ksom nije vezana samo za dvadesete godine i mladost.

Istraživači iz Teksasa provjerili su koliko je s*ksualna želja povezana sa godinama, piše Your Tango.

Biološki sat i njegovo glasno otkucavanje veoma utječe na želju za s*ksom.

U tridesetima žene često mogu čuti taj sat. Upravo on tjera žene da “iskoriste preostale godine za rađanje” i tako im se u određenom životnom periodu povećava libido.

U istraživanju objavljenom u časopisu “Personality and Individual Differences” učestvovalo je 827 žena koje su bile podijeljene u tri grupe: visoka plodnost u dobi od 18 do 26 godina, niska plodnost u dobi od 27 do 45 godina i menopauza od 46-te, pa nadalje.

Na temelju odgovora sudionica u internetskom upitniku, istraživači su otkrili da žene u dobi od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) posjeduju “pojačani s*ksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti”, te da imaju “česte s*ksualne maštarije, aktivan s*ksualni život i spremnost na povremeni s*ks”,piše Faktor

– Naša otkrića sugeriraju da žene ne moraju nužno “poludjeti za bebom” kako bi doživjele s*ksualni vrhunac. Naši rezultati pokazuju da nema ništa posebno u tridesetima, ali da se ta ponašanja očituju kod svih žena koje doživljavaju pad plodnosti. Možda je teže začeti nakon 35. godine života, ali istraživanje pokazuje da će žene biti motivirane do menopauze – objasnila je naučnica Judith Easton.

HABER.BA