Početna Vijesti Novosti UGLEDAO SAM GA OBUČENOG U BAZENU I IZVUKAO/ Tragedija potresla hrvatsko ljetovalište:...

UGLEDAO SAM GA OBUČENOG U BAZENU I IZVUKAO/ Tragedija potresla hrvatsko ljetovalište: Dječak (3) se utopio dok su roditelji bili u apartmanu!

Za nekoliko dana trebalo je da napuni tri godine. Dječak koji se u ponedjeljak uveče utopio u bazenu na Viru na tom je ostrvu ljetovao sa roditeljima. Došli su iz unutrašnjosti Hrvatske, unajmili su apartman s bazenom u Uvali Site, ali se u ponedjeljak dogodila nezamisliva tragedija.

– Jako mi je teško da o ovakvim temama moram da govorim. Izražavam saučešće porodici. Velika je tragedija da im se dijete utopilo u bazenu – bio je komentar načelnika opštine Vir Marina Radovića dan nakon strašne tragedije koja se dogodila na ostrvu.

On je rekao da su roditelji bili u neposrednoj blizini, ali da je očigledno samo trenutak bio dovoljan da se trogodišnjaku nešto dogodi. U vrijeme kada se tragedija događala, majka je bila zauzeta sa drugo dvoje djece.

Nezavisno od toga, ona je dozivala je trogodišnjaka, ali on se nije odazivao i nastala je panika.

Vlasnik apartmana, utučen, u utorak je opisao kako je odmah reagovao kad je čuo metež.

– Dječaka sam ugledao u bazenu, obučenog. Izvukao sam ga za tren i pokušao na svaki način pomoći. Nije na žalost bilo uspješno – rekao je vlasnik, veoma potresen.

Povodom tragičnog utapanja, policija se u utorak oglasila saopštenjem.

Utvrđeno je da je dijete u jednom trenu samo izašlo na balkon iz apartmana. Nedugo nakon toga, naišao je vlasnik kuće i izvukao dijete iz bazena u besvjesnom stanju.

Na mjesto događaja pozvana je Hitna medicinska pomoć koja je pokušala da reanimira dijete, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u bolnicu u Zadar gdje je preminulo, saopšteno je iz zadarske policije.

ekskluziva.ba