Početna Vijesti Novosti Preminuo Nejad Majetić, razbojnik kojeg je kod Cazina ranila Hajrija da spasi...

Preminuo Nejad Majetić, razbojnik kojeg je kod Cazina ranila Hajrija da spasi svog muža

Razbojnici su Sakiba onesvijestili i vezali, da bi im se potom suprotstavila Sakibova supruga Hajrija

Nejad Majetić, jedan od razbojnika koji su u noći sa nedjelje na ponedjeljak, 27. jula, upali u kuću porodice Memić kod Cazina preminuo je usljed rana zadobivenih nakon što ga je upucala Hajrija Memić u pokušaju da se suprotstavi razbojnicima.

Majetić je zajedno sa Amirom Porčićem i još jednom osobom upao u kuću Memića, a onda su Sakiba onesvijestili i vezali, da bi im se potom suprotstavila Sakibova supruga Hajrija.

Ona je iz pištolja upucala Majetića koji je nakon više provedenih dana u induciranoj komi preminuo jučer u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Podsjetimo, razbojnici su prvo napali Sakiba. Kako je ranije za portal “Avaza” ispričao, tukli su ga deset minuta. Branio se koliko je mogao, sve dok nisu izvadili palice i pištolje.

Razbili su mu glavu, a onda su otišli na sprat do Hajrije, kojoj su stavili pištolj na glavu i prijetili da će je ubiti.

Ona je nekako uspjela izvući pištolj. Pucala je i ranila jednu osobu. Majetić je u teškom stanju prebačen u Kantonalnu bolnicu Bihać, gdje je jučer podlegao povredama.

Iza Nejada ostali su supruga Adisa, sin Ajan i kćerka Neja. Dženaza namaz će se obaviti u četvrtak kod džamije Majetići.

avaz.ba