Početna Vijesti Novosti Kadirov hvalio Vučića i optužio NATO da potpiruje sukob Srbije i Kosova!

Kadirov hvalio Vučića i optužio NATO da potpiruje sukob Srbije i Kosova!

Čečenski vođa Ramzan Kadirov oglasio se na svome oficijalnom Telegram kanalu i optužio NATO da ima ulogu huškača u situaciji u kojoj se nalaze Kosovo i Srbija.

“Ovo je vrlo složena situacija u kojoj postoji treća strana po podstrekatelja – NATO. U ovom pitanju nemoguće je uzeti stranu bilo Srba bilo Kosovara. Ipak, postoji nedvosmislena pozicija koju trebaju zauzeti i jedni i drugi. Ova pozicija nije politička nego vjerska. U trenutnom vremenu, kada bi upravo konfensionalni konsenzus trebao biti rješenjem krize”, napisao je Kadirov.

Čečenski vođa je pohvalio i predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića za kojeg je rekao da ga dobro poznaje i da Vučić odlično zna šta predstavlja NATO i koje pristupe ovaj savez ima za izazivanje sukoba. Naglasio je da je Srbija “otvoreno podržala Rusiju u borbi protiv nacizma i satanizma u Ukrajini”.

Optužio je NATO da pokušava iskvariti zemlje sa tradicionalnim vrijednostima u gomilu zlih ljudi bez vjere i časti te da nije bez spomena to što muslimani u sukobu protiv Iblisa (Đavola) igraju važnu idejnu i duhovnu ulogu protivdejstva.

“Još više je uvredljivo što su na jednoj strani, na koju NATO huška, kosovski muslimani. Službeni razlog nastanka sukoba je toliko smiješan i banalan da nema sumnje u miješanje izvana. Prije nego što su obje strane imale vremena razgovarati o bilo čemu, NATO već proglašava borbenu spremnost i povlači svoje snage na granicu. Dok se Balkan bude međusobno borio, Zapad će mu davati oružje, a živjeti u miru. Upamtite, pristašama sotone je od koristi da pod bilo kojim izgovorom sukobljavaju vjernike,” napisao je Kadirov tvrdeći da je nakon neuspjeha u Ukrajini, NATO odlučio da pokrene situaciju na Balkanu.

Zaključio je pozivom Srbima i kosovskim Albancima da izbace NATO iz jednačine i razmišljaju o svojoj budućnosti. Naveo je da postoje odlični primjeri suživota u harmoniji različitih vjera i nacionalnosti, ali da nema primjera dobrog suživota sa NATO intervencionistima.

ekskluziva.ba