Početna Vijesti Novosti UŽAS U ALBANIJI! Policajac čamcem u.io djevojčicu (7), isjekli je propeleri, a...

UŽAS U ALBANIJI! Policajac čamcem u.io djevojčicu (7), isjekli je propeleri, a onda se sukobio s djetetovim ocem!

Događaj koji je Albaniju podigao na noge, u toku su veliki protesti u Tirani

Došao je u velikom brzinom do mene i nje. Ja sam zaronio, a čamac je direktno udario u moju ćerku – reči su Bledara Avdia, koji je sa svojom sedmogodišnjom ćerkom, Jonadom i suprugom u utorak došao na plažu Potam u Albaniji, nakon čega se oko 14 sati dogodila jeziva nesreća.Policajac Arjan Tase, sumnjiči se da je ubio devojčicu Jonadu, a potom vratio na kopno i potukao sa njenim ocem.

Užasnuti posmatrači snimili su trenutak kada se Tase (u ružičastom kupaćem kostimu) tuče sa Bledarom (u crnom kupaćem kostimu) i to dok građani pokušavaju da ih razdvoje.

Prepričavajući tragičan dan lokalnim medijima, Bledar je rekao da se kupao zajedno sa ćerkom blizu obale, kada je video beli čamac koji ide sa dvoje ljudi ka njemu.Čamac je parkiran na plaži u blizini hotela i video sam devojku kako silazi odatle – kazao je on.

On se prisetio kako su žena i deca ušli u čamac, koji je potom ponovo krenuo kroz područje ograđeno za kupače prema njemu i njegovoj ćerki.

– Kretao se velikom brzinom ka nama. Zaronio sam pod vodu, a čamac je udario moju ćerku delom motora – kazao je on.

Bislim Ahmetajm, učitelj koji je tog dana bio na plaži, prisetio se na Fejsbuku kako mu je Bledar nakon toga prišao i rekao: “Trebalo je da umrem umesto nje.”Ubistvo iz nehata
Istražitelji kažu da je vodio članove svoje porodice iz Porto Palerma u Potam, koji se nalazi na udaljenosti od oko pet milja, kada se nesreća dogodila. Propeleri su izazvali ozbiljne povrede koje su dovele do momentalnog gubitka života, rekao je portparol policije.

Tase je sada pod istragom za “ubistvo iz nehata”, dok je otpušteno 15 policajaca koji su tog dana trebalo da čuvaju vodu. Tase, navodno šef policije iz grada Elbasana, trebalo bi danas da se pojavi pred sudom u Valoni.

Stotine sveća i cveća postavljeno je tamo gde je Jonada izgubila život, kao i ispred kabineta premijera.

Protesti su takođe izbili širom zemlje u besu zbog smrti, a na desetine demonstranata juče se sukobilo sa policijom u glavnom gradu Tirani.

haber.ba