Početna Vijesti Novosti Ferdo Galić, brat ranjenog u pucnjavi kod Gruda: Napadač je bacio bombu...

Ferdo Galić, brat ranjenog u pucnjavi kod Gruda: Napadač je bacio bombu ranije, da se ja pitam razapeo bih ga na ovom stupu

Bratu su mu amputirali nogu, dok on i ne zna da su mu prijatelji Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60) stradali

U pucnjavi koja se dogodila u mjestu Gorica kod Gruda oko 2 sata iza ponoći ubijene su dvije osobe i još dvije ranjene. Jedan od ranjenih je Ž. Galić (1949).

Njegov brat Ferdo je za portal “Avaza” rekao kako nije bilo veće tragedije od ove u zapadnoj Hercegovini. Otkrio je i da je napadač, čiji je identitet ranije objavio portal “Avaza” i ranije bio problematičan.

– Ta osoba koja je to učinila bacila je bombu ranije, sreća nije eksplodirala, pravio je i nered, a policija ne radi svoje. Tada je trebao biti sklonjen u zatvor. Ovo što je učinio sada, da se pitam… robovi su bili vješani i s jedne i s druge strane, niko ih nije smio dirnuti da ne bi ponovo to učinili.

Ovdje bi ga na ovom stupu razapeo da visi dok ne krepa. Ili kad bi ga vidio sada zubima bi mu iščupao grkljan, jer mi je ranio brata. Nogu su mu otpilali. Probudio se ne zna, uopće… Ne zna da su ova dvojica poginula. To su mu prijatelji – rekao je Ferdo Galić za portal “Avaza”.

avaz.ba