Početna Vijesti Novosti DA VAM SE KRV SLEDI U ŽILAMA/ Detalji krvoprolića kod Gruda: Nakon...

DA VAM SE KRV SLEDI U ŽILAMA/ Detalji krvoprolića kod Gruda: Nakon svađe u kafiću, otišao po kalašnjikov, ubijen poznati poduzetnik, druga osoba na mjestu mrtva…

Dana 4. kolovoza u 02,01 sati PU Gude zaprimila je prijavu da je u mjestu Gorica, općina Grude, došlo do pucnjave iz vatrenog oružja kojom prilikom je više osoba ustrijeljeno

Dvije osobe smrtno su stradale, a još dvije su zadobile ozljede iz vatrenog oružja u pucnjavi koja se dogodila u četvrtak ujutro u mjestu Gorica kod Gruda.

“Dana 4. kolovoza u 02,01 sati PU Gude zaprimila je prijavu da je u mjestu Gorica, općina Grude, došlo do pucnjave iz vatrenog oružja kojom prilikom je više osoba ustrijeljeno.

Na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Grude i djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Grude, a o navodima iz prijave obaviještena je i dežurna županijska tužiteljica koja je također izišla na mjesto događaja.

Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale, a još dvije su zadobile ozljede iz vatrenog oružja”, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

Navodi se da su policijski službenici lišili slobode osobu osumnjičenu za izvršenje ovog kaznenog djela.

Pod nadzorom dežurne županijske tužiteljice očevid su izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i Odsjeka kriminalističke policije PU Grude, a poduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog kaznenog djela i u cilju dokumentiranja istoga.

Po nalogu dežurne županijske tužiteljice izvršiti će se obdukcija tijela smrtno stradalih osoba, navodi se u priopćenju.

Kako hercegovina.info saznaje u strašnom zločinu ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati poduzetnik i vlasnik grudskog Vebuscha, a teže ranjenom je jedna noga amputirana u SKB Mostar.

Nemile scene u kasnim satima dogodile su se na tradicionalnom derneku koji se održavao povodom proslave sv. Stjepana u župi Gorici-Sovići.

Kako saznaje ovaj portal, sve je nastalo zbog svađe unutar caffe Zmaj, a počinitelj je nakon toga otišao po automatsku pušku ‘kalašnjikov’ te pucao po više osoba od čega je dvoje odmah preminulo, a dvoje ozlijeđeno.

(Fena/rm)