Početna Vijesti Novosti Teslić: Pit bull preskočio ogradu i napao djecu, a nakon toga otac...

Teslić: Pit bull preskočio ogradu i napao djecu, a nakon toga otac dječaka objesio psa!

Pit bull je sinoć, 2. augusta, na području Teslića napao djecu, a nakon čega je otac jednog od dječaka objesio psa.

Ovo se desilo poslije 21 sati u selu Đulići, a jedan od svjedoka je ispričao šta se desilo.

“Nekoliko osoba je bilo u dvorištu kod Nedeljka M., a gdje je bio pas pit pull koji je bio svezan lancem. U susjednom dvorištu bilo je više djece koja su se igrala. U jednom trenutku pas se otkinuo sa lanca i preskočio je u dvorište, među djecu”, prisjetio se.

Prema njegovim riječima, djeca su se prepala, vrištala su i tražila pomoć.

“Otac jednog djeteta je odmah istrčao iz kuće i uspio je uhvatiti psa za lanac. Najvjerovatnije ga je uspio nekako ošamutiti i zatim ga je objesio na drvo u blizini kuće”, dodaje.

Muškarac koji je objesio psa, kao i vlasnik psa su to prijavili policiji.

Iz Policijske uprave Doboj su saopćili da je Policijskoj stanici Teslić prijavljeno da je više osoba verbalno napalo M.A. i njegovo društvo dok su bili kod N.M, a potom da su objesili psa pit bull.

“Tog dana, oko 21:15 sati, obratio se i N.A. koji je prijavio da je udavio psa u vlasništvu N.M., iz razloga što je isti u dvorištu njegove porodične kuće napao njegovog devetogodišnjeg sina”, obrazložila je PU Doboj Dragana Kerkez.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da ovaj slučaj ima obilježje krivičnog djela “Mučenje i ubijanje životinja”, prenosi Srpska Info.

Izvor: Klix