Početna Vijesti Novosti Stigli rezultati iz BiH i Njemačke: Potvrđeno kako je preminuo Muamer Zukorlić

Stigli rezultati iz BiH i Njemačke: Potvrđeno kako je preminuo Muamer Zukorlić

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić izjavio je da su svi obducentski nalazi iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Njemačke pokazali da je njegov otac, bivši muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji i lider ove stranke Muamer Zukorlić preminuo prirodnom smrću.

Svi obducenti su zaključili da nije došlo do pucanja aorte, kako je smatrala prisutna ekipa ljekara na dan smrti mog oca. Porodica osjeća veliko olakšanje, jer su se sva tri tima međunarodnih stručnjaka usaglasila da rahmetli muftija nije otrovan i da je preminuo prirodnom smrću – naveo je Usame Zukorlić na press konferenciji.

On je naveo da će zatražiti objašnjenje od Sudske medicine u Istanbulu i laboratorije Šišli da dostave obrazloženje svojih rezultata koji su bili razlozi za sumnju podorice.

– Želimo da znamo koje su to teške metale testirali, na osnovu kojih su zaključili da postoji 60 posto šansa da je testirani preminuo od posljedica trovanja. Rasvjetljavanje okolnosti smrti rahmetli Muftije Zukorlića je bila obaveza, kako porodice, tako i njegovog naroda i mi smo tu obavezu izvršili – pojasnio je Usame i dodao:

– Zaslužili smo da znamo usljed čega je umro. Da smrt nije nastupila kao posljedica infarkta ili pucanja aorte, kako je prvobitno prenijeto.

POVEZAN VIDEO:

Source.ba