Početna Vijesti Novosti Posljednju poruku Jelena poslala 5 minuta prije smrti, a evo šta je...

Posljednju poruku Jelena poslala 5 minuta prije smrti, a evo šta je Zoran kupovao uoči jezivog zločina!

Pjevačica Jelena Marjanović ub.jena je prije šest godina, tačnije 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči, a njen suprug Zoran Marjanović osuđen je u petak na 40 godina za ub.stvo supruge. Strasti oko presude Zoranu Marjanoviću i dalje se ne smiruju.

Javnost se podijelila na one za koje je suprug ub.jene pevačice kriv, ali i one za koje je on potpuno nevin! Rasvjetljavanje ovog zločina, počinjenog prema optužnici 2. aprila 2016. oko 17 sati, i dalje prate brojne nejasnoće. U ovom trenutku čak ni vrijeme smrti nije sa stopostotnom sigurnošću utvrđeno, a misterija je i šta se dešavalo u noći između 2. i 3. aprila, jer je tijelo pronađeno sutradan.

Tokom suđenja Marjanoviću saslušana je svjedokinja Milana Šišić, doktorka Doma zdravlja Borča, koja je potvrdila da je ona u 16.43 razmijenila poruke sa Jelenom Marjanović.

Podsjetimo, prema optužnici, Jelena je ub.jena na nasipu između 16.47 i 17.10 sati. Milana Šišić, koja je inače udovica Nezira Šišića kojeg je ub.la Olivera Krsmanić, otkrila je da su se dopisivale o zdravstvenom stanju Jelenine majke Zorice, koja je bila teško bolesna.

– Ja sam joj saopštila da su stigli neki rezultati a ona je pitala šta bi trebalo dalje da joj daje od lijekova. U posljednjoj poruci mi je napisala: “Ok. Od čega ovo drugo može da bude, da nije od zračenja?” – ispričala je doktorka.

Prodavačica Magdalena Radojević, u to vrijeme radila je u jednoj radnji u Borči gdje je Zoran kupovao odjeću i tokom svjedočenja rekla da je neposredno prije ub.stva pjevačice kupovao odjeću.

– Zoran je sa ocem 3-5 dana prije Jelenine smrti bio u radnji i kupio dva ili tri para kamuflažnih pantalona i isto toliko majica.

ekskluziva.ba