Početna Vijesti Novosti Smajo Doglod nakon rasprave sa Zahiragićem za medije: Najviše ga je zaboljelo...

Smajo Doglod nakon rasprave sa Zahiragićem za medije: Najviše ga je zaboljelo što im narod nije šutio

Dok sam stajao ispred OHR-a na protestima, primijetio sam Zahiragića kako se sa svojim osiguranjem onako agresivno, drsko i bezobrazno ponaša prema dvojici stariji ljudi, kaže Doglod

Na jučerašnjim protestima građana ispred zgrade OHR-a, u jednom trenutku došlo je do rasprave zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića i Smaje Dogloda iz Zenice.

Povod za raspravu na ivici incidenta bilo je negodovanje određenog dijela demonstranata povodom obraćanja Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

U izjavi za portal “Avaza” Smajo Doglod je pojasnio šta se to desilo na protestima i kako je došlo do rasprave.

– Dok sam stajao ispred OHR-a na protestima, primijetio sam Zahiragića kako se sa svojim osiguranjem onako agresivno, drsko i bezobrazno ponaša prema dvojici stariji ljudi. Okrenuo sam se i zamolio ga da se upristoji i da ima poštovanja prema njima prvo kao prema starijim ljudima, onda kao ljudima koji su došli zbog svoje domovine, a ne zbog njega ili nekog drugog političara – rekao je Doglod.

Nebitno ko je koja politička stranka

Dodaje da je Zahiragića najviše zaboljelo to što narod u tom momentu nije šutio, pustio je svoj glas.

– Svi su mu zajedno, sa mnom, izrekli činjenice gdje se dotični dodatno upalio braneći svoju SDA i pod dozom “finog i kulturnog političara” izgovarao onakve izjave, kako meni, tako i drugima. Jučer smo trebali biti svi kao jedno, nebitno ko je koja politička stranka bio, ali nažalost zbog dotičnog svi smo bili razjedinjeni – kaže Doglod za portal “Avaza”.

Dokazani Zlatni ljiljan

– Ogromna činjenica da on jučer nije samo sa mnom napravio incident, nego izgleda gdje god se okrenuo uspio se posvađati s nekim (srećom postoje video klipovi, pa ne može reći da to nije on) očigledno da je omražen kod naroda, pa ga njegov šef ubacio namjerno da pravi probleme s narodom.

Prozivaju me za gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, kako sam njegov simpatizer. Da, ja sam simpatizer Fuada Kasumovića i time se dičim. Fuad Kasumović je prije svega dokazani Zlatni ljiljan, a ne trezoraš.

Fuad Kasumović je čovjek koji je 0/24 sata uz svoj narod i koji se bori i radi za svoj narod, jer da nije tako ne bih imao na izborima 2020.godine 33.000 glasova i bio prvi gradonačelnik u BiH sa najviše osvojenih glasova.

Dokazani, zasluženo! Pametnom je i išaret dovoljan – rekao je za “Avaz” Doglod.

avaz.ba