Početna Vijesti Novosti JOŠ MALO DRAME SA PROTESTA ISPRED OHR-A/ Kad Sebija Izetbegović brani supruga...

JOŠ MALO DRAME SA PROTESTA ISPRED OHR-A/ Kad Sebija Izetbegović brani supruga od ‘neugodne’ sugrađanke: ‘Ne možete tako lupetati! Pojma vi nemate!’

Izetbegović se kraj sagovornice nije dugo zadržao, a njegov kratak odgovor nije bilo moguće čuti zbog mase okupljenih. Ipak, nešto glasnija je bila njegova supruga Sebija Izetbegović, koja se odlučila da priđe građanki sa porukom da se edukuje

Nije samo predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović na jučerašnjem protestu ispred OHR-a naišao na negodovanje dijela građana. ‘Nezgodan’ momenat imao je i lider njegove stranke, Bakir Izetbegović, kojeg je u dijalogu sa sugrađankom branila supruga Sebija Izetbegović.

– Možete li nam svima sad objasniti zbog čega ste to potpisali? – čulo se pitanje građanke postavljeno lideru SDA u prolazu.

Izetbegović se kraj sagovornice nije dugo zadržao, a njegov kratak odgovor nije bilo moguće čuti zbog mase okupljenih.

Ipak, nešto glasnija je bila njegova supruga Sebija Izetbegović, koja se odlučila da priđe građanki sa porukom da se edukuje.

– Ne možete lupetati tako, čitajte malo, pojma vi nemate – čuje se direktorica KCUS-a, na šta joj je građanka odgovorila da je fakultetski obrazovana.

Možemo samo pretpostaviti da se pitanje upućeno lideru SDA-a odnosilo na njegov potpis na tzv. ‘Mostarski sporazum’, za šta mnogi ovih dana tvrde da je trasiralo put ka trenutnim dešavanjima, navodi N1, a video “sučeljavanja” Sebije Izetbegović i sugrađanke pogledajte ovdje.

(DEPO PORTAL/ad)