Početna Vijesti Novosti Stiglo obrazloženje presude: Evo zašto sud smatra da je Zoran ubio Jelenu...

Stiglo obrazloženje presude: Evo zašto sud smatra da je Zoran ubio Jelenu i da zaslužuje 40 godina robije!

Zoran Marjanović osuđen je danas na 40 godina zatvora zbog ub.stva supruge Jelene, ubrzo nakon toga, sudija Jelena Škulić pročitala je obrazloženje presude i navela da ovo nije savršen zločin.

“Sud stoji pri čvrstom uvjerenju i sa svim činjeničnim dokazima da je Zoran Marjanović kriv i osuđujemo ga na 40 godina. Nesumnjivo je da je Zoran Marjanović na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu pjevačicu Jelenu Marjanović, pri čemu je bio svjestan svog zločina. Optuženi i žrtva su u pratnji svoje maloletne ćerke došli na nasip kobnog dana kako bi Jelena rekreativno trčala na nasipu, a da su on i kćerka otišli da šetaju. Žrtva se popela na nasip i počela da trči, ali je Zoran ubrzo krenuo za njom i sustigao je. Tada joj je nanio brojne povrede u predjelu glave tupim predmetom, dok je ona bježala i pokušala da se spasi. Bio je ovo isplaniran zločin jer Jelena nije osjećala strah da joj prijeti opasnost jer je bila sa suprugom i djetetom. Treba napomenuti da je Zoran svjesno ugasio telefon prije nego što je izvršio krivično djelo kako bazne stanice ne bi mogle da ga lociraju u trenutku zločina.

Apsurdno je i to kako je tvrdila odbrana, da je Jelenu napao nepoznato lice, mučilo i ubilo a da Zoran koji ima dobar vid i još bolji sluh ne čuje svoju suprugu, pa se i ta tvrdnja odbacuje. Da je Zoran odmah nakon što je Jelena otišla da trči krenuo za njom potvrdio je i svjedok koji je objasnio šta su kobnog dana imali optuženi i žrtve i gdje su se nalazili. Takođe, ustanovljeno je da je Zoran krenuo odmah za Jelenom i da je u vrijeme ubistva isključio telefon. Sud smatra da je Zoranova reakcija nakon nestanka pjevačice i preplašenost, kao i sada prijava policiji i potraga za Jelenom prenaglašena i da je on taj koji je jedini uznemiren. Ono što je značajno jeste i to da potencijalnih ubica ili treća osoba koju su branioci iznosili kao da je ona počinila zločin, nije mogla da zna da su oni prvo krenuli na Labudovo jezero kako bi Jelena trčala, ali da je ona odustala zbog gužve koja je tu bila i otišla na pomenuti nasip. Tako da se logično navodi da niko sem optuženog nije ni znao da oni idu na taj nasip gde se dogodio zločin.

Zločin je prema vještacima počinio neko ko je imao jake emocije prema žrtvi. Računajući intenzitet povreda, lokalizaciju i ove povrede koje su žrtvi nanesene može samo neko ko je emotivan sa njom i da je njihov odnos bio veoma ličan što i jeste optuženog i žrtve. Odbrana je tvrdila da je neki migrant vrebao sa metalnom šipkom i tako ubio zvjerski Jelenu što je potpuno nerealno i nemoguće. Sam optuženi je naveo da nije vidio nikog sumnjivog na tom potezu gdje se dogodio zločin. Zoran je jedini blatnjav koji je bio nakon zločina, iako je tvrdio da su sa njim u potrazi učestvovali i otac i brat. Takođe, nemoguće je da je blato dospjelo na tim delovima pantalona na kojima je on imao tragove a da nije počinio zločin. Sam Zoran je ispričao da je on silazio do kanala kako bi je tražio, ali nije dao objašnjenje odakle mi blato na tim dijelovima pantalona kao da se trljao od zemlju.

Jelena se grčevito borila sa ubicom, pa je tako ostavila i svoje krvave tragove i na grani, a što se tiče lijeve patike ona je bačena na drugu stranu kako bi se zavarao trag i kako bi kasnije moglo da se kaže da je ubica pobjegao na tu stranu što nije tačno. Nelogična je i teza odbrane da je nepoznati ubica išao iza sebe i kao čistač kupio stvari za sobom”, navodi se u obrazloženju presude koju je pročitala sudija Jelena Škulić.

Podsjetimo, Zoran Marjanović osuđen je danas na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene, njemu je određen pritvor, uručeno mu je rješenje, ali je pušten.

Kako saznajemo, sudija nije naložila da direktno bude sproveden u CZ već će ga odjeljenje za potrage privesti u pritvor.

ekskluziva.ba