Početna Vijesti Novosti “OVO JE TRAVA GDJE JE NESTALA MOJA MAMA” – Mala Jana bila...

“OVO JE TRAVA GDJE JE NESTALA MOJA MAMA” – Mala Jana bila ključni svjedok Jeleninog ubistva – od njenih crteža podilazi jeza

Da je djevojčica bila i jedan od ključnih svjedoka na suđenju potvrđeno je današnjom presudom.

Mala Jana imala je samo pet godina kada joj je majka ubijena, a sada šest godina nakon zločina ona je krenula u peti razred, piše Srbija danas.

Mala Jana Marjanović, kćerka ubijene pjevačice Jelene i Zorana Marjanovića koji je danas osuđen na 40 godina zbog njenog ubistva, bila je svjedok ubistva njene majke – jer kako se navodi u optužnici protiv Marjanovića, ona je kobnog 2. aprila 2016. godine bila na nasipu sa ocem i majkom, a Zoran ju je potom ostavio na nasipu kako bi ubio Jelenu.

Djevojčica je tokom istrage saslušana više puta, a njen iskaz je korišćen na suđenju njenom ocu. Tada petogodišnja djevojčica zapravo je jedini svjedok koji je bio prisutan u blizini mjesta ubistva, s obzirom na to da je, prema Zoranovim riječima, dan provela sa majkom i ocem.

Da je djevojčica bila i jedan od ključnih svjedoka na suđenju potvrđeno je današnjom presudom, a kako je navela sudija Jelena Škulić njen iskaz je pokazao šta se dogodilo na nasipu.

– Djevojčica je opisala da mamu nije mogla da vidi od šume, a šume na mjestu gdje su oni stajali nije bilo, već je bilo sa druge strane kanala sa kog mjesta je svjedok rekao da je vidio muškarca i ženu bez djeteta, a odakle su oni prema riječima svjedoka došli – navela je danas sudija.

Inače, djevojčica je nakon ubistva majke crtala travu i govorila: “Ovo je trava gdje je nestala moja mama.”

haber.ba