Početna Vijesti Novosti GINEKOLOG UPOZORAVA: Ovako dolazi do bakterijske infekcije, evo gdje žene najčešće griješe

GINEKOLOG UPOZORAVA: Ovako dolazi do bakterijske infekcije, evo gdje žene najčešće griješe

Posebno ovih dana kada je toplo i mnogi odlaze na javna kupališta da se osvježe!

Kupališta poput jezera, rijeka, mora i bazena su spas od letnjih vrućina i tek će biti s obzirom na to kakve nas temperature očekuju narednih dana. S druge strane, oni mogu biti i razlog brojnih infekcija, koje prije svega poagađaju žene.

Da li postoji način da nam se uživanje ne pretvori u pakao, koje su infekcije najopasnije, ali i zašto do njih dolaze? O svemu tome u jutrarnjem programu Prve televizije govorio je ginekolog Vanja Milošević.

– Velika temperatura spolja i vlažnost su pogodno tlo za razvijanje bakterija, gljivica i parazita. I tako dobijamo kombinaciju ginekoloških i urinarnih infekcija – započeo je priču dr Vanja Milošević.

Jasno je da ljudima ne možemo, a i ne treba, zabraniti odlazak na bazene, ali kako ističe dr Milošević u tom slučaju, važno je skrenuti pažnju na situacije koje tokom boravka na bazenu treba izbjegavati.

– Česta promjena kupaćih kostima prvi je korak ka zaštiti, jer kombinacija vlažnosti i visokih temperatura je podložna situacija za razvoj infekcija – rekao je dr Milošević. prneosi “Novi“.

haber.ba