Početna Vijesti Novosti Dr. Omer Bedak o smrti Melise Bajgurić: Velika tragedija je da je...

Dr. Omer Bedak o smrti Melise Bajgurić: Velika tragedija je da je preminula sa 26 godina i u petom mjesecu trudnoće

Melisa je po prijemu u bolnicu upućena na interni odjel jer se sumnjalo na pankreatitis, odnosno upalu gušterače

Tešanjka Melisa Bajgurić preminula je u 26. godini od posljedica moždanog udara.

Direktor “Opće Bolnice Tešanj” Omer Bedak je za portal “Avaza” istakao da je Melisa po prijemu u bolnicu upućena na interni odjel jer se sumnjalo na pankreatitis, odnosno upalu gušterače.

– To je uputna dijagnoza iz Hitne. Nismo uspjeli utvrditi kako je došla do Hitne, kog koga je bila, na koji način je bila. Ali u bolnicu je upućena kao upala gušterače. Doktorica na internom odjelu je primila, isključila da se radi o pankreatitisu, upali gušterače. U tom momentu nastupa komplikacija u smislu poremećaja nivoa svijesti. Šalje se hitno za Zenicu. U Zenici se uradio CT mozga, ja nemam zvanične podatke to je zenički dio, koji pokazuje da je to cerebralna hemoragija odnosno moždano krvarenje. Kao moždano krvarenje ona je tamo tretirana u jedinici intenzivnog liječenja nakon čega je nažalost preminula – ispričao je Bedak.

Dodaje da su to informacije koje on trenutno posjeduje.

– Narod je senzitivan prema mladoj osobi, to je nažalost jedna velika tuga, jedna velika tragedija pogotovo što je ona bila u petom mjesecu trudnoće. Nju je Hitna uputila na interni odjel kao upala pankreasa. To je uputna dijagnoza koju je zaprimila bolnica. Saznanja o njenoj trudnoći smo dobili od nje same a ne od uputne dijagnoze. I doktorica koja ju je primila je uradila ono za šta i jeste zadužena, da isključi taj pankreatitis, odnosno upalu gušterače. T

o je doktorica uradila. Nažalost, komplikacije su krenule. Zbog čega, kako, šta, to je sada teško iz ove perspektive. Ali je svakako jedna velika tuga i tragedija da tako jedna mlada žena, još koja je pritom trudna izgubi život. Mi joj nismo vodili trudnoću, ni naši doktori, mislim da je to sve u ambulantoj režiji, pošto je mala trudnoća bila peti mjesec – zaključio je Bedak.

Podsjećamo, na centralnom mezarju Vukovo u Tešnju klanjana je dženaza Melisi Bajgurić. Iza Melise su ostali otac Sabahudin, majka Berka, brat Elmir i suprug Idriz.

avaz.ba