Početna Vijesti Novosti Bio je mladić za primjer, želio da postane oficir… A onda ga...

Bio je mladić za primjer, želio da postane oficir… A onda ga je pijani vozač udario i otišao na kafu!

Nikola je bio mladić za primjer. Želio je svakome da pomogne. Pošten, vrijedan, talentovan, kaže poznanik nastradalog Nikole Grujića (20) koga je na pješačkom prelazu, prije 10 dana pokosio pijani i pijani vozač “alfa romea” Branislav R. (43).

Tragedija u kojoj je nastradao mladić iz Čačka dogodila na trotoaru Darvinove ulice u Beogradu oko 17 sati. Nikola je hodao trotoarom, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima Branislav R., vozač “alfa romea”, izgubio kontrolu nad vozilom i udario mladića. On je, pričaju očevici, nakon udarca mladića, samo nastavio dalje. Uhvaćen je ubrzo u kafiću svog brata dok je ispijao kafu.

Vozač je u kolima bio sa još jednom osobom. Suvozačem. On je mladića udario i pobjegao. Nije se zaustavio, već je nastavio dalje – kaže izvor upoznat sa slučajem. Kako objašnjava, utvrđeno je da je vozač nakon hapšenja imao 2,35 promila alkohola u krvi.

– Koliko je vozio brzo još uvijek nije utvrđeno, ali očevici navode da je mladić nakon udarca bačen na kontejner, da ga je izuo iz patika – objašnjava naš sagovornik i dodaje da su pomoć mladiću pružili zaposleni na obližnjoj pumpi.

– Oni su pozvali Hitnu pomoć – navodi naš sagovornik i dodaje da je Nikola nakon nesreće zadobio teške tjelesne povrede.

– Nikoli je oštećeno moždano stablo, imao je povrede ruku i nogu. Bio je klinički mrtav kada je doveden u bolnicu. Bilo je pitanje vremena kada će mu srce stati. Borio se sedam dana, nakon čega je u subotu izdahnuo – navodi naš izvor.

O nastradalom mladiću svi koji su ga poznavali imaju samo riječi hvale. O njemu, njegovoj porodici. Kako kažu, želio je da krene očevim stopama i radi u Vojsci. Da bude oficir.

– Upisao je Vojnu akademiju jer je volio Srbiju i želio je da bude oficir. Pored toga, imao je smisla za crtanje, crtao je murale, jedan od njih je naslikao i na zidu Akademije. Bio je jako talentovan – priča drug ovog mladića.

Prema njegovim riječima, iako je iz Čačka nakon što je očistio sve ispite na prvoj godini studija ostao u Beogradu još neko vrijeme.

– Želio je da provede vrijeme sa djevojkom koja je u Beogradu – kaže naš sagovornik.

Iza ovog mladića ostali su roditelji, kao i dva mlađa brata i polusestra sa očeve strane. Prema riječima komšija njima je najteže.

– Ovo je tragedija. Nemamo riječi šta se dogodilo. Jedna pijana budala, idiot, ugasila je život koji je tek počinjao. Niko od nas ne može da razumije tog vozača, ali ni osobu koja je sjedila sa njim u kolima, da nisu stali, zaustavili se, pomogli Nikoli. Ostavili su ga na ulici da umre – priča jedan od komšija i dodaje da se porodica mladića “drži kako mora” i nada da će vozač odgovarati i biti kažnjen najstrožom kaznom.

Nikola Grujić je sahranjen danas u podne na gradskom groblju u Čačku.

ekskluziva.ba