Početna Vijesti Novosti U centru Sarajeva posuta crna boja na ploče sa citatima Alije Izetbegovića...

U centru Sarajeva posuta crna boja na ploče sa citatima Alije Izetbegovića (Foto)

Ovim putem oštro osuđujemo ovaj vandalski čin i nadamo se da se ovakvi i slični incidenti neće ponavljati u našoj državi, naveli su iz Asocijacije mladih SDA Centar

Ploče sa citatima rahmetli Alije Izetbegovića u sarajevskoj općini Centar uništene su sinoć, saopćila je Asocijacija mladih SDA Centar.

– Bosna i Hercegovina je naša domovina, a one koji su zaslužni za opstanak i odbranu Bosne i Hercegovine tretiramo sa punim poštovanjem i njihova djela nikad zaboraviti ne smijemo. Upravo to je razlog zašto želimo da skrenemo pažnju na ovaj čin vandala koji se desio u općini Centar, a koji je prijavljen i MUP-u Kantona Sarajevo.

Po saznanju da su u općini Centar u ulici Gimnazijska išarane ploče sa citatima prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića, omladinci Asocijacije mladih SDA Centar su izašli na teren te obavijestili nadležne organe i vandalizirane ploče doveli u prvobitno stanje.

Ovim putem oštro osuđujemo ovaj vandalski čin i nadamo se da se ovakvi i slični incidenti neće ponavljati u našoj državi. Apeliramo na nadležne organe, prije svega Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da u svom punom kapacitetu sprovedu sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se otkrili počinioci ovog vandalskog čina.

Smatramo da kao društvo treba da osudimo svaki čin koji je sličan ovome i da učinimo sve što je u našoj moći da se ovako nešto u našoj lokalnoj zajednici ne dešava – naveli su iz Asocijacije mladih SDA Centar.

avaz.ba