Početna Vijesti Novosti BIH INSPEKCIJA NA TERENU/ Objavljen spisak benzinskih pumpi i trgovina u FBiH...

BIH INSPEKCIJA NA TERENU/ Objavljen spisak benzinskih pumpi i trgovina u FBiH kažnjenih zbog cijena

Spiskovi onih kod kojih su inspektori utvrdili nepravilnosti objavljuju se na osnovu zaduženja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Federalni inspektori kontinuirano kontrolišu benzinske pumpe i trgovine zbog cijena, a objavljeni su i spiskovi onih kod kojih su tokom juna i u prvoj polovici ovog mjeseca utvrđene nepravilnosti.

Tako su, nakon kontrole poštivanja maksimalne visine marži za naftne derivate, od 1. do 15. jula utvrđene nepravilnosti na pet benzinskih pumpi.

Prema spisku koji je objavila Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP), radi se o benzinskim pumpama:

1. Petrol BH Oil Company Sarajevo – Benzinska stanica Otes Ilidža

2. Petrol BH Oil Company Sarajevo – Benzinska stanica Vogošća

3. Petrol BH Oil Company Sarajevo – Benzinska stanica Simin Han

4. Hold Ina Sarajevo – Benzinska stanica Stup

5. HIFA Petrol Sarajevo – Benzinska stanica Hotonj.

– Nadzor nad radom distributera naftnih derivata vršen je na osnovu predstavki građana i izvještaja sa sistema IS NK PND Federalnog ministarstva trgovine, te je utvrđeno pet nepravilnosti u primjeni Odluke o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate – saopćeno je iz FUZIP-a.

Kada je u pitanju kontrola trgovina, odnosno poštivanja maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode, u prvoj polovici jula inspektori nisu utvrdili nepravilnosti, prenosi Faktor.

fokus.ba