Početna Vijesti Novosti Poruka iz Banje Luke: ‘Hvala Đokoviću koji je potpuno otkinuo jezik Miloradu...

Poruka iz Banje Luke: ‘Hvala Đokoviću koji je potpuno otkinuo jezik Miloradu Dodiku’

Aleksandar Vuković, predsjednik banjalučkog odbora SDP-a, na svom Facebook profilu zahvalio se najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću na odnosu prema Bosni i Hercegovini kao državi.

U svojoj objavi on je podvukao da su potezi Đokovića temelj budućih dobrosusjedskih odnosa država, Bosne i Hercegovine i Srbije i da je Nole potpuno otkinuo jezik Miloradu Dodiku.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“Zahvaljujem Novaku Đokoviću na odnosu prema Bosni i Hercegovini kao državi, a samim tim i na podršci politici koju zagovaram i implementiram!

Zahvaljujem Novaku Đokoviću i što je potpuno otkinuo jezik Miloradu Dodiku i njegovim opozicionim trabantima u Republici Srpskoj, pa ne smiju ni zucnuti kako je izrod srpskog naroda!

U protivnom, već bi bio najveći izdajnik srpskog naroda zbog toga što:

– finansira i otvara teniske terene u srcu Bosne, u Visokom, a ne želi već godinama da dođe na presjecanje vrpce za isti u Banja Luci, u parku Mladen Stojanović ;
– punog srca prima plaketu počasnog građanina Visokog, a istu ne želi da primi od davne 2015. godine za Banja Luku ;
– promoviše Sarajevo, te rado prima poklone, zlatnik , monografiju Grada Sarajeva… ;
– trenira u Sarajevu, u teniskom centru “Safet Zajko” nazvanom po poginulom borcu Armije Republike Bosne i Hercegovine, odlikovanog Zlatnim ljiljanom ;
– pjeva “Cesaricu” od Olivera Dragojevića, pjevača koji se zarekao i do groba održao riječ da nikada neće kročiti nogom u Srbiju ;

Uvažavanje naše zemlje od strane Novaka Đokovića je matrica i temelj budućih dobrosusjedskih odnosa država, Bosne i Hercegovine i Srbije!

Gledajući niži nivo, tačnije konfesionalne podjedinice u odnosima između Bošnjaka i Srba, istorijski dogovor o uzajamnom poštovanju i dugoročnom miru je ključ stabilnosti i prosperiteta na čitavom Balkanu!

Kontinuirana državotvorna politika je jedini put do sagovornika-socijeteta koji će se sigurno pojaviti na drugoj strani! Samo moramo izdržati”, napisao je Aleksandar Vuković, predsjednik banjalučkog odbora SDP-a, na svom Facebook profilu. prneosi “Radiosarajevo“.

haber.ba