Početna Vijesti Novosti Pucnjava u Španiji: Državljanin BiH teško ranjen, ubijen muškarac iz Srbije

Pucnjava u Španiji: Državljanin BiH teško ranjen, ubijen muškarac iz Srbije

U ovom vatrenom obračunu teško je ranjen i 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je prebačen u bolnicu

Državljanin Srbije čiji identitet još uvijek nije poznat ubijen je sinoć oko 19 sati u blizini Granade u Španiji, javlja španski portal Ideal.es.

U ovom vatrenom obračunu teško je ranjen i 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je prebačen u bolnicu. Istragu je, kako navode, preuzela Civilna garda.

– U pucnjavi je jedna osoba ubijena, a druga je ranjena, na parkingu kod brane Rules, u blizini opštine Orgiva. Civilna garda pokušava da locira napadače, koji su uspjeli da pobjegnu – navodi portal i dodaje da bi državljanin Bosne i Hercegovine trebalo da bude operiran. On je helikopterom prevezen do bolnice.

Prema njihovim tvrdnjama, ubijenom državljaninu Srbije nije bilo pomoći, jer su ljekari koji su došli na lice mjesta mogli samo da konstatuju smrt i više rana na tijelu.

– Sve se dogodilo sinoć, nekoliko minuta prije 19 sati. Hitna pomoć je tada primili poziv o pucnjavi u kojoj ima teško povrijeđenih. Medicinski helikopter je odmah došao na lice mjesta, kao i Civilna garda, koja za sada ne isključuje mogućnost da je motiv likvidacije trgovina drogom – otkrili su izvori španskog portala.

avaz.ba