Početna Vijesti Novosti POJAVIO SE SNIMAK/ Ispovijest muškarca kojem je požar zahvatio dvorište: Nije bilo...

POJAVIO SE SNIMAK/ Ispovijest muškarca kojem je požar zahvatio dvorište: Nije bilo strane gdje se može pobjeći

Vatreni jezik je odjednom prešao stotinjak metara i ušao u naše masline, rekao je Damir T.

Požar koji je sinoć izbio kod Šibenika u Hrvatskoj i proširio se do mjesta Zaton zahvatio je maslinjak porodice Damira T., koji je za hrvatski portal Morski.hr rekao da se njegovo imanje u jednom trenutku bilo okruženo vatrom i da nije imao gdje da pobjegne.

– Gotovo da nije bilo strane gdje se može pobjeći. Vatreni jezik je odjednom prešao stotinjak metara i ušao u naše masline, ali srećom da su bile uređene, pa nije bilo visoke trave koja će gorjeti – rekao je Damir T. za Morski.hr.

Dodao je da je njegovu porodicu i njega u posljednjem trenutku spasio kanader koji je bukvalno u zadnji čas polio vatrenu liniju koja je zaprijetila i njima lično.

– Zahvaljujući njima, sad smo živi. Evo pratimo vatrenu liniju koja nam se opet približava i samo čekamo kad će opet doći. Sve zavisi od vjetra i vjerovatno sreće – rekao je Damir T.

Damir je na Jutjubu objavio i snimak na kojem se može vidjeti koliko blizu njegovog maslinjaka bukti vatra. Na snimku se može i čuti kako Damir T. članu porodice govori da se udalji od požara i da počne maslinjak da poliva vodom.

– Bježite! Bježi! Bježi! Ostavi to, hajde, bježi! Ostavi to, bježi ovamo! Ostavi to! Polivaj tu okolo, polivaj – čuje se na snimku.

avaz.ba