Početna Senzacija INFO Novosti NA PODRUČJU SARAJEVA I NEUMA/ MUP KS potvrdio: U akciji ‘REZ’ uhapšeno...

NA PODRUČJU SARAJEVA I NEUMA/ MUP KS potvrdio: U akciji ‘REZ’ uhapšeno sedam osoba

Vrše se pretresi više objekata i prevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza

U okviru akcije kodnog naziva “REZ” Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapšeno je sedam osoba, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma, koje se dovode u vezi sa krivičnim djelima izvršenim na području Kantona Sarajevo.

– Imajući u vidu da su aktivnosti policije Kantona Sarajevo još uvijek u toku, ne možemo iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što možemo potvrditi da je uhapšeno ukupno sedam lica, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma, u saradnji s kolegama iz MUP-a HNK – potvrdio je za Fenu glasnogovornik MUP KS Mirza Hadžiabdić.

Vrše se pretresi više objekata i prevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza.

Unicode

U okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a KS koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, provode akciju pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine.

Akcija “REZ” obuhvata lociranje i hapšenje određenih osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo.

(FENA/dg)