Početna Vijesti Novosti Mještani ne pamte ovakav zločin: Izmasakrirao je dedu do neprepoznatljivosti, ali nije...

Mještani ne pamte ovakav zločin: Izmasakrirao je dedu do neprepoznatljivosti, ali nije znao da kamera sve snima

On je znao za kameru ispred kuće, koju je prije nego što je ušao unutra razbio sekirom koju je ponio kako bi počinio nezapamćeni zločin, međutim nije znao za onu u kući.

Pojavljuju se novi detalji stravičnog zločina kakav mještani srbijanskog naselja Zmajevo ne pamte, u kojem je Marko P. (29) ubio nanu, a dedu iskasapio sjekirom.

Mještani kažu da su čuli za optužbe da je Marko prošle godine opljačkao svog dedu, međutim jedan komšija je sumnjičav.

20.000 eura
Kaže da je Dragan Manojlović (74) bio dobro situiran, da je imao dosta zemlje, ali da mu nevjerovatno zvuči da je 20.000 eura, koliko se sumnja da mu je unuk Marko ukrao, držao u kući, prenosi Blic.

Komšija je rekao da je cijela Draganova porodica fina, čestita i poštena. Istakao je da Marko baš i nije bio “cvjećka”, ali da nikako ne može da povjeruje da je počinio tako užasan zločin.

Inače, Draganu je u utorak umrla rođena sestra i on se nije pojavio na sahrani koja je održana u srijedu. Kada ga kćerka Ružica nije dobila na telefon, navečer je otišla do kuće, jer je posumnjala da se nešto dogodilo.

Pošto niko nije otvarao vrata, Ružica je pozvala policiju koja je razvalila vrata i zatekla brata i sestru u lokvi krvi. Odmah je urađen uviđaj i pokrenuta istraga zbog ovog zločina koja je policiju dovela na trag da je zločin vjerovatno počinio Draganov unuk koji se porodici ne javlja od utorka, prenosi Blic.

Marko je navodno sa mjesta zločina pobjegao dedinom “Daciom”. Pojavila se i informacija da je već napustio Srbiju. U šoku je i njegov otac Miodrag. On je sa suzama u očima rekao da policija traži njegovog sina.

– Ne mogu da povjerujem u to, Marko nije takav. Marko živi sa djevojkom u drugoj kući. Nisam ga vidio od utorka. Ne javlja se na telefon. Ne mogu da stupim u kontakt sa njim – rekao je njegov otac koji navodi da se njegova porodica “udaljila” od Dragana.

– Zato mi i nije jasno otkud Marko tamo ako je uopšte i bio tamo. Ne mogu da se pomirim sa tim čak ni da je osumnjičen da je ubio deda. Marko radi tu u Zmajevu u jednoj privatnoj firmi i raspitajte se po selu i čut ćeteda on nikada ne bi mogao takvo nešto da uradi, prenosi Blic.

Kamera u kući
Kako Kurir saznaje od izvora bliskog istrazi, cijeli događaj su zabilježile sigurnosne kamere.

– On je znao za kameru ispred kuće, koju je prije nego što je ušao unutra razbio sekirom koju je ponio kako bi počinio nezapamćeni zločin. Međutim, nije znao ili je zaboravio da kamera postoji i u kući, a upravo je ona sve zabilježila. Nanu Zoru je jednim udarcem sjekirom usmrtio, dok se na dedi iživljavao. Bukvalno ga je izmasakrirao do neproznatljivosti – prenosi Kurir.

Od tog momenta, Marku se gubi trag. Navodno, kako je rekla njegova djevojka sa kojom živi u kući, ona ga je posljednji put vidjela u utorak ujutru, kada je otišao na posao. Kako je rekla u policiji, od tada joj se nije javljao, dodavši da je tu noć bio jako čudan i nervozan.

avaz.ba