Početna Vijesti Novosti Tužna kolona sa 50 tabuta stigla ispred Predsjedništva BiH

Tužna kolona sa 50 tabuta stigla ispred Predsjedništva BiH

Brojni građani, porodice žrtava, prijatelji i rodbina, koji su se okupili pred zgradom Predsjedništva, svoje najmilije dočekali su suzama i učenjem Fatihe

Tužna kolona sa 50 tabuta posmrtnih ostataka Srebreničana ubijenih u julu 1995. godine, dočekana je ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Glavnom saobraćajnicom u Sarajevu zavladao je bolni muk, kada se na početku ulice pojavio konvoj s tabutima. Brojni građani, porodice žrtava, prijatelji i rodbina, koji su se okupili pred zgradom Predsjedništva, svoje najmilije dočekali su suzama i učenjem Fatihe.

Ispred zgrade Predsjedništva BiH, na ispraćaju srebreničkih žrtava, osim porodica žrtava, su i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, kandidat za Predsjedništvo BiH Denis Bećirović, ambasador SAD u BiH Majkl Marfi i brojni drugi predstavnici različitih nivoa vlasti i građani.

Građani će im moći odati počast i ispred Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva, kao i pored pijace Markale, gdje će se kolona također nakratko zaustaviti, nakon čega će se uputiti ka Srebrenici, gdje je u 16.00 sati predviđeno zaustavljanje ispred Gradske džamije.

Doček tabuta u Potočarima predviđen je oko 16.30 sati.

avaz.ba