Početna Senzacija INFO Novosti Oženio se bivši bh. fudbaler: Vjenčanje u stilu 50-tih, velika svadba 11....

Oženio se bivši bh. fudbaler: Vjenčanje u stilu 50-tih, velika svadba 11. avgusta u palati Sait Halim Paša u Istanbulu

Sandi Šahman, bivši bosanskohercegovački nogometaš, oženio je NilayDemirci, pravnicu turskih korijena, a građansko i šerijatsko vjenčanje je upriličeno u njegovom rodnom Hamburgu.

 

Sretni par na vječnu ljubav se zakleo u prisustvu najbližih članova porodice. Kum mladoženji je bio Haris Andelija, a mladina kuma SetarehEghbal. Mladenci su za tematiku vjenčanja odabrali 50-te godine prošlog stoljeća, tako da su svi detalji, od odjeće para do auta kojim su se vozili bili u duhu i stilu tog vremena.

– Slavili smo u našem gradu Hamburgu sa našim najbližima. Posebno sam sretan jer smo ovaj važan trenutak podijelili sa našim najbližim i užim krugom familije. Provozali smo se oldtimerom Mercedes S-Klase iz 1965. godine, koji je savršeno dočarao taj oldschoolclassic duh i pratio je stil naše odjeće. Nakon građanskog smo se odmah vjerski vjenčali u džamiji. Sada za Nilay slijedi još jedan tradicionalni običaj – krna, veselje samo za žene, na koje smo pozvali sve naše prijatelje i familiju. Zahvalio bih se njenim roditeljima Fadiku i Yilmaz, koji su me prihvatili kao sina, ali i mojim roditeljima Husejnu i Refiji, koji vole Nilay kao da je oduvijek dio naše porodice. Naša kuma SetarehEghbal se i ovaj put potrudila da sve bude savršeno, od najsitnijih detalja oko organizacije, te dekoraciju i poklone za naše goste koji su imali našu sliku i datum vjenčanja – kaže Sandi Šahman.

Raskošnu svadbu par priprema za 11. avgust u poznatoj palati SaitHalim Paša u Istanbulu, veličanstvenom kompleksu od historijskog značaja tik uz more koje ljepotom oduzima dah. Tu su, kako dodaje Sandi, spremili i jedno veliko iznenađenje za njihove goste.

Video vjenčanja pogledajte ispod: