Početna Vijesti Novosti Ovu ženu je usmrtila ajkula u Hurgadi: Posljednje riječi Austrijanke prije nego...

Ovu ženu je usmrtila ajkula u Hurgadi: Posljednje riječi Austrijanke prije nego što ju je napala zvijer kidaju dušu!

Penzionerka iz Austrije, Elizabet Sauer otišla je sa svojim suprugom 2. juna na ljetovanje u Hurgadu, a samo dan pred polazak kući, 2. jula, usmrtila ju je ajkula.

“Vratićam se ubrzo”, bile su posljednje riječi koje je izgovorila Austrijanka Elizabet Skvajer (68) prije nego što je ušla u vodu u egipatskom ljetovalištu u Hurgadi gdje ju je napala ogromna ajkula nakon čega je nesretna penzionerka preminula.

Naime, ona se nalazila u plićaku, kada je svom partneru rekla da će se vratiti još malo (u vodu), a nekoliko minuta kasnije, dogodio se fatalni napad.

Uznemirujuću scenu snimili su očevici, a teško povrijeđena žena, kojoj je ajkula otkinula ruku i nogu, odmah je prebačena u bolnicu.

Međutim, uprkos naporima medicinskog osoblja podlegla je zadobijenim povredama, a vjeruje se da je preminula od “šoka”, odnosno srčanog udara kao i usljed velikog gubitka krvi, prenosi Dejli Mejl.

Lokalna Zelena stranka u Kramzahu u Tirolu, saopštila je da je Elizabet bila lokalni odbornik od 1998. do 2004. godine.

“Žalimo zbog odlaska naše Elizabet, koja je stradala u tragičnoj nesreći. Naše najdublje saučešće porodici! Zauvijek će biti upamćena po svojoj toplini i saosjećanju”, naveli su oni.

ekskluziva.ba