Početna Senzacija INFO Novosti Jasmina iz Hurgade otkrila detalje jezivog napada ajkule: Nesretna žena napravila kobnu...

Jasmina iz Hurgade otkrila detalje jezivog napada ajkule: Nesretna žena napravila kobnu grešku! Plaže zatvorene dok ne nađu zvijer!

Jasmina Jevtić Tomić, vodič na brodovima u Hurgadi, oglasila se nakon smrtonosnog napada ajkule na ženu u Egiptu.

Otkrila je detalje incidenta i otkud ajkula u tom dijelu ljetovališta, a na početku razgovora za srpske medije navela je da se napad dogodio u Sal Hašišu i da su plaže u tom području zatvorene na tri dana.

– Od jutros pratim cijelu situaciju od momenta kako sam ustala. Saznala sam to što se desilo. Jedino provjerena informacija je da su zatvorene plaže na tri dana u Sal Hašišu. Znači, nema plivanja, nema kupanja, nema ronjenja u tom području, to je ono što je provjereno. Žena koja je nastradala je Austrijanka. Napala ju je ajkula, prema nekim mojim saznanjima, otprilike u večernjim satima na plaži – priča Jasmina.

Dodaje da je cijela situacija vrlo čudna budući da je plivanje poslije 18 sati zabranjeno i da je ajkula tako plitko zašla.

– Vrlo je čudno to što se desilo. Ovdje je zabranjeno plivanje poslije 18 sati. Koliko čujem, gospođa je plivala nakon tog perioda, čudno mi je da je niko nije spriječio u tome i opomenuo. Čudno mi je i da ajkula tako plitko zašla. Gospođa je plivala prije bova i nije ušla u najdublji dio – navodi Jasmina.

Prema njenim riječima u toku je potraga za ajkulom, a zbog načina na koji je napala žrtvu sumnja se da je riječ o mako ajkuli koja je jedna od najbržih riba u moru.

– Još se ispituje situacija. Svi su u potrazi za tom ajkulom. Nešto zvanično ne mogu da vam tvrdim. Ljudi moraju da shvate da smo mi u moru samo posjetioci. More ima svoje zakone i životinje koje žive u moru imaju svoje zakone – dodaje Jasmina.

ekskluziva.ba